Realizatorul TV Titus Munteanu a fost inmormantat, sambata, la cimitirul Bellu din Capitala, in jurul orei 14.00, in prezenta familiei, dar si a prietenilor, a oamenilor pe care i-a format si a unora dintre colegii de breasla, anunta Mediafax. Corina Chiriac, Adi Despot, Geanina Corondan si Tudor Giurgiu s-au numarat printre cei care l-au condus pe ultimul drum pe TV Titus Munteanu.

Trupul neinsufletit al realizatorului de televiziune Titus Munteanu a fost depus joi la pranz la Biserica Sfantul Elefterie Vechi din Bucuresti.

Realizatorul de televiziune Titus Munteanu a murit, miercuri, la varsta de 72 de ani. Munteanu era internat de doua saptamani la sectia de terapie intensiva a Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala, unde a incetat din viata miercuri, in jurul orei 13.00, din cauza unei boli respiratorii complexe, au precizat reprezentantii unitatii sanitare.

"Boala s-a agravat, astfel ca, in ciuda tratamentelor si a efortului echipei medicale, pacientul a decedat", au mai spus sursele citate.

Titus Muntean s-a nascut pe 3 octombrie 1941 si este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de televiziune din Romania. De-a lungul indelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment si muzicale de mare succes. "Ca redactor muzical, am colaborat cu Dan Mihaescu, Alexandru Bocanet (cel mai bun prieten al meu), Paul Urmuzescu. Mai tarziu, am inceput sa fac emisiuni pe scenarii proprii, lucrand cu Doina Anastasiu, Ovidiu Druga, Sanda Cepraga: Caravana melodiilor (in '78, prima emisiune color, realizata cu Mihai Martu si Carul 5), Marius, Olimpia si Mihai, ᅡUn trio formidabilᅡ (premiul I la Festivalul Charles Chaplin, Gavrovo 1984), ᅡSlagare in devenireᅡ, ᅡLumea se grabesteᅡ, ᅡCorina contra Corinaᅡ, recital Angela Similea - ᅡUn albastru infinitᅡ, ᅡTotul e posibil in jocᅡ (in colaborare cu televiziunea olandeza, a luat prima mentiune a Romaniei la Montreux), Duelul vedetelor (Premiul APTR, 1992), ᅡAsta-seara ne distram in familie cu angajatii TVRᅡ (Premiul APTR, 1993), ᅡTele trio show, cu crainicele dansandᅡ, ᅡRevelioanele TVRᅡ, zece Festivaluri Mamaia", mai spunea Titus Munteanu.

Una dintre cele mai cunoscute emisiuni de care si-a legat numele a fost "Scoala vedetelor", o productie creata in 1995, premiata in repetate randuri. Premiul criticii muzicale "Mihail Jora" si Trofeul "Trandafirul de Argint" - Montreux (1996) sunt doar doua dintre distinctiile primite.

In 2004 a reluat aceasta productie de mare succes, cu alta generatie a "Scolii vedetelor".

"O cariera in televiziune se construieste cu munca multa, seriozitate, constanta si pasiune. Trebuie sa stii de la inceput in ce te implici, sa stii ca munca de televiziune presupune multe ore petrecute fara familia ta, multe sarbatori in care nu esti acasa. Iar daca esti la inceput, e bine sa nu-ti doresti celebritatea din prima zi, ci mai degraba sa intelegi tot acest fenomen, sa incepi de jos", declara Titus Munteanu intr-un interviu.

Titus Munteanu este cel care a contribuit la lansarea unor cunoscuti artisti romani, printre care Angela Similea, Olimpia Panciu, Mihai Constantinescu, Elena Carstea, dar si a unora din generatia actuala ca Adi Despot, Calin Goia, Calin Geambasu, Gianina Corondan etc.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale sale este "O data-n viata", difuzat de TVR 1 si prezentat de Iuliana Tudor.

Titus Munteanu a absolvit, in 1996, Conservatorul "Ciprian Porumbescu" din Bucuresti, sectia flaut. In perioada 1966-1971, a fost profesor de flaut la Liceul "George Enescu", asistent la clasa de flaut a Conservatorului Coprian Porumbescu, dar si colaborator permanent al TVR. Din 1971 pana in 1997 a fost redactor, apoi realizator in cadrul Redactiei Divertisment din TVR. In septembrie 1998 a devenit director de programe TVR, iar din 1999 pana in 2001 a ocupat functia de director TVR 1.