Grupul american CME ar avea in vedere posibilitatea de a vinde companiile si marcile sale din Romania, sustine Catalin Tolontan intr-o postare pe blogul sau. Potrivit jurnalistului GSP, la ora actuala se deruleaza "discutii de tatonare" cu mai multe companii, subiectul acestora fiind canalul ProTV. Tolontan mai arata ca CME ar fi intrat in contact cu RCS&RDS si compania turca Dogan Media Group, detinatorii Kanal D in Romania.

Conform unor estimari CME invocate de Tolontan, ProTV ar putea fi vandut pentru o suma cuprinsa intre 150 si 200 de milioane de euro.

Catalin Tolontan precizeaza ca ar urma sa fie scoase la vanzare si studiourile Buftea, un posibil cumparator fiind Cristian Burci, actualmente proprietarul Adevarul Holding, care a cumparat PrimaTV.

In privinta radiourilor ProFM si InfoPro, exista un interes din partea lui Sebastian Ghita si a grupului elvetian Ringier, mai arata Tolontan.

Catalin Tolontan nu mentioneaza nimic despre dreptul de preemtiune pe care, potrivit intelegerii pe baza careia Adrian Sarbu a demisionat de la conducerea CME, fondatorul Pro il are in cazul in care grupul international intentioneaza sa vanda participatii la operatiuni din Romania.

Fondatorul Pro TV, Adrian Sarbu, si-a dat demisia din functiile de presedinte si CEO al CME in august 2013, ramanand oficial angajat al grupului international - acum controlat de conglomeratul american Time Warner - pana la 1 ianuarie 2014.

Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, compania Pro TV SA a avut, in 2012, o cifra de afaceri de 107,1 milioane de euro, o pierdere de 25,6 milioane de euro si datorii de 176,2 milioane de euro (calculate la cursul mediu anual aferent lui 2012).

Potrivit ultimelor date anuntate de CME, in primele noua luni din 2013 CME a inregistrat, pentru operatiunile din Romania, venituri nete de 141,8 milioane de dolari (moneda in care raporteaza grupul) si un profit operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) de 5,2 milioane de dolari.

In toamna, cand a anuntat rezultatele pentru trimestrul al treilea, CME a inregistrat cea mai abrupta scadere pe bursa din ultimii 13 ani. Noii sefi ai companiei sustineau, atunci, ca daca rezultatele financiare la nivel de grup sunt "inacceptabile" si avertizau ca, daca nu vor fi gasite noi surse de finantare, grupul ar putea risca sa nu-si poata acoperi obligatiile de plata a datoriilor.