CNA a amendat, luni, Antena 3 cu 20.000 de lei pentru emisiunile "In gura presei" si "Sinteza Zilei", in care Mircea Badea a folosit limbaj injurios si in care au fost aduse acuzatii fara dovezi presedintelui Traian Basescu. Postul B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei pentru limbajul injurios folosit de C.V. Tudor intr-o emisiune si pentru afirmatiile cu caracter discriminatoriu facute intr-o editie a emisiunii sale de realizatorul Radu Banciu.

  • Amenda pentru Antena 3 a fost decisa dupa ce Consiliul a analizat circa 10 emisiuni difuzate de acest post in noiembrie si decembrie, forul audiovizual fiind sesizat in legatura cu acestea inclusiv de catre Administratia Prezidentiala, noteaza Mediafax. Sesizarile Presedintiei se refereau la stirile si emisiunile in care s-a afirmat ca Palatul Cotroceni ar fi "plin de bacterii", insa acestea au scapat nesanctionate de CNA. Consiliul a decis, in schimb, sa amendeze postul pentru editia din 14 noiembrie a emisiunii "Sinteza zilei" si pentru editiile din 2-3 decembrie ale emisiunii "in gura presei". Emisiunea moderata de Mihai Gadea a abordat subiectul terenului agricol achizitionat de catre Ioana Basescu, participantii la talk-show vorbind despre "averea fabuloasa a familiei Basescu", "6 palate la dispozitia lui Basescu", "familia prezidentiala in tandreturi cu seful securitatii", "implicarea oamenilor statului in afacere", "un milion dubios de la Banca Statului" etc.. In acea emisiune, Mircea Badea a folosit in comentariile sale termeni precum "basista aia maniaca, soneria Matei!", "basistii astia palii", "mostra de tupeu pestilential". Pe de alta parte, Mircea Badea a facut si in editiile din 2-3 decembrie ale propriei emisiuni comentarii cu "limbaj injurios", el calificandu-l, intre altii, pe Robert Turcescu drept "forma de viata", iar pe Traian Basescu "cel mai odios securist".
  • Tot in sedinta de luni a CNA, postul B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei din cauza limbajului injurios folosit de Corneliu Vadim Tudor in emisiunea "Talk B1" din 29 noiembrie si a unor afirmatii cu caracter discriminator facute de Radu Banciu pe 24 decembrie, potrivit Mediafax. In emisiunea la care a participat, CV Tudor a folosit limbaj injurios la adresa Angelei Balan, fosta membra PRM, in timp ce in emisiunea "Lumea lui Banciu" realizatorul l-a calificat pe premierul moldovean "un terchea-berchea" si a afirmat ca "in general, Moldova este exact ca tiganul roman care sta cu mana intinsa pe Champs-Elysees (...) Asta este Moldova. Un taran sau un tigan, dupa cum vreti, care n-a facut altceva decat sa cerseasca pe langa Romania de cand ii stim noi".