Membrii Consiliul National al Audiovizualului au respins luni solicitarea societatii Media Sud Europa SA de acordare a unei licente audiovizuale prin retele de comunicatii electronice pentru televiziunea generalista Gazeta de Sud TV, care il are ca actionar majoritar pe Gheorghe Constantin Paunescu, anunta Agerpres. Directorul SC Media Sud Europa SA, Stefan Voinea, a precizat ca denumirea Gazeta de Sud TV are la baza brandul "Gazeta de Sud", o publicatie de top in Oltenia.

"In Oltenia si, in special, in Craiova, Gazeta de Sud este un brand foarte cunoscut. Vom profita de acest lucru in lansarea televiziunii. Avantajul nostru foarte mare este ca suntem lideri de piata si oamenii sunt deja obisnuiti cu acest brand si va fi mai usor sa fim recunoscuti de privitori", a spus Stefan Voinea .

Narcisa Iorga, alt membru CNA, si-a exprimat nemultumirea ca nu au avut loc deliberari pentru aceasta solicitare. "S-a votat impotriva fara niciun fel de deliberare. Este prima oara cand la licente audiovizuale nu se fac deliberari", a spus Narcisa Iorga, imediat dupa incheierea sedintei, fapt ce a determinat-o pe Monica Gubernat sa precizeze ca 'deliberarile trebuiau sa se faca in timpul sedintei'.

Solicitarea Media Sud Europa SA de acordare a licentei audiovizuale pentru televiziunea Gazeta de Sud TV nu a intrunit numarul minim necesar de voturi din partea membrilor Consiliului pentru a fi acordata.

Potrivit reprezentantului editorial al societatii, Cristian Nedelcu, societatea detine si postul Radio Sud, cotidianul regional Gazeta de Sud, revista de afaceri Oltenia Bussines si publicatii online (www.craiova.ro, www.gds.ro).

"Si cu inca o televiziune faceti un mic monopol in zona", a spus Monica Gubernat, membru CNA. Stefan Voinea a respins insa aceasta acuzatie, precizand ca "exista multe televiziuni in zona".