Rares Bogdan, care din 15 ianuarie preia pozitia de director editorial Realitatea TV, a sustinut, marti, pentru HotNews.ro ca societatea Realitatea Media a "platit integral datoriile la stat" si se pregateste sa iasa peste trei luni din starea de insolventa, in care se afla din 2011. "Suntem un contribuabil model", a afirmat el. Intrebat de unde provin banii cu care au fost acoperite datoriile, el a spus ca "din actionariat, dar si din vanzari, care au fost foarte bune acum la sfarsitul anului. Realitatea TV "va fi o surpriza majora" pe piata media in 2014, afirma Rares Bogdan.

Rares BogdanFoto: Agerpres

Rares Bogdan a spus, marti, pentru HotNews.ro ca nu poate oferi multe detalii despre situatia financiara a companiei, intrucat zona sa de interes este cea editoriala - el urmeaza sa preia oficial, miercuri, pozitia de director editorial. Bogdan a afirmat, insa, ca "ne-am platit integral datoriile la stat. Suntem un contribuabil model. Ne vom plati si creditorii, negociem cu ei asa incat sa iesim din insolventa in trei luni".

  • Cozmin Gusa nu a putut fi contactat pentru lamuriri pana la publicarea acestui material.

Rep.: De unde vin banii?

Rares Bogdan: Din actionariat, dar si din vanzari. Vanzarile au fost foarte bune acum, la sfarsitul anului 2013.

Rep.: "Din actionariat", adica de la Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru?

Rares Bogdan: Da.

Rep.: Exista o investitie noua, un investitor nou la Realitatea?

Rares Bogdan: Pot spune ca exista 2-3 investitori mari care vor sa vina la noi, din afara, nu oameni de afaceri locali cum s-a speculat, dar mai intai trebuie sa curatam societatea, sa terminam acest proces.

Rep.: Si cum pot fi platiti creditorii daca se cearta intre ei, cand public exista conflicte si procese intre fostii si actualii actionari, ei fiind si creditori?

Rares Bogdan: In astfel de conflicte se gasesc solutii. S-a ajuns la unele intelegeri. Pot spune ca vor fi surprize majore pe piata, cei care asteptau decesul Realitatea vor avea o surpriza majora. In 2014, Realitatea va juca puternic pe piata de media, si la europarlamentare, si la prezidentiale. Sa nu uitam ca si online Realitatea.net este cel mai vizionat site de stiri, cu aproape jumate de milion - 430.000 - de vizitatori unici pe zi.