Parlamentarul PSD Sebastian Ghita, care detine postul de televiziune Romania TV, spune intr-un interviu acordat ziarului Bursa ca, in acest moment, are planuri de preluare a unor "publicatii si site-uri electronice". In contextul in care numele sau a fost asociat cu mai multe negocieri de achizitii in domeniul presei, in ultima vreme, el mentioneaza ca publicatiile si site-urile sunt singurele pentru care are planuri in prezent.In acelasi interviu, el apreciaza ca existenta unor media care permit exprimarea oricaror idei, inclusiv "populist desantate" sau "extremiste", tine de "reala democratie media" din Romania.

Intrebat daca are in vedere alte preluari de produse media, el a raspuns: "Planuri pentru preluarea unor produse media exista, in prezent, doar pe zona publicatiilor si site-urilor electronice."

Referindu-se tot la domeniul media, el a apreciat ca, in protestele antiguvernamentale de anul trecut, legate de proiectele miniere si de gazele de sist, el sustine ca "o combinatie de 'new media', 'old media' si alte tipuri de organizatii a facut un mic exercitiu de destabilizare a unui guvern in Romania". Iar referitor la rolul media in politica, el apreciaza ca toate media, de la Antena 3 la cele care critica guvernul, "fac bine ce fac", deoarece "diversitatea opiniilor si critica eleganta sunt importante intr-o societate".

Sebastian Ghita, in interviul acordat Bursa:

  • "Protestele sunt bune atat timp cat sunt pasnice si nu sunt manipulate politic. Proiectele de dezvoltare a Romaniei nu trebuie manipulate politic. Nici de Basescu, nici de Ponta, nici de agenti de influenta din societate. Pe undeva, au fost si niste exercitii de destabilizare anul trecut. O combinatie 'newmedia', oldmedia' si alte tipuri de organizatii a facut un mic exercitiu de destabilizare a unui guvern in Romania. Victor Ponta a reactionat inteligent si a cerut ca oamenii sa fie lasati sa protesteze. Unii si-ar fi dorit violenta. De asemenea, directorul SRI George Maior a atentionat asupra unor aspecte de acest tip. Credeti ca daca SRI isi indreapta atentia intr-o directie, este degeaba?"
  • "Cred ca se exagereaza rolul mass-media in politica. E important, dar nu cel mai important. Astazi, Romania are o reala democratie media. Televiziuni, ziare, site-uri, radiouri, 'new media tools', care permit exprimarea oricaror idei, fie ele de stanga, neo-liberale, conservatoare, populist desantate, extremiste, pro sau anti europene. Paradoxal, chiar cei care se prefac ca apara libertatea de exprimare si independenta presei si-ar dori o reducere a numarului de canale media. Eu cred ca B1, Hotnews, ziare.com fac bine cand critica Guvernul sau alte institutii. Cred si ca Antena3 sau Realitatea, sau RomaniaTV, fac bine ceea ce fac. Nimeni nu imparateste lumea, iar diversitatea opiniilor si critica eleganta sunt importante intr-o societate. Nu cred insa ca cei care se considera detinatorii adevarului pe Pamant fac bine. Toti trebuie sa contribuim cu idei in societate. Oamenii aleg apoi la vot ideile. Sa nu-i mai credem prosti. Mereu constiinta nationala a ales bine."