Presedintele Traian Basescu a avut joi un schimb aprins de replici cu un ziarist al Antenei 3, la Palatul Cotroceni, dupa o conferinta in care seful statului a explicat de ce a mers la Bruxelles pentru a discuta cu Herman Van Rompuy.

Corespondentul Antenei 3 l-a intrebat pe Traian Basescu cum comenteaza o informatie publicata de televiziunea de stiri, potrivit careia fiica presedintelui, notarul Ioana Basescu, ar fi legalizat mai multe tranzactii ale NIS Petrol SRL, o companie sarba controlata de gigantul rus Gazprom.

In momentul in care ziaristul s-a recomandat ca fiind de la Antena 3, presedintele l-a intrerupt, intrebandu-l: "Stati, stati, stati, postul de propaganda, dezinformare si inselare a romanilor, da, Antena 3? Postul patronat de dl Voiculescu, care a fost condamnat in prima instanta la 5 ani pentru furt? Voiam sa ma conving daca este postul Antena 3, acela despre care v-am spus".

"Nu e un meci intre mine si dvs, am o intrebare la care sper sa obtin un raspuns...", a spus ziaristul, la care Traian Basescu l-a intrebat din nou: "Dvs, in calitate de ziarist al postului de dezinformare Antena 3? Va rog, puneti intrebarea".

Ziaristul l-a intrebat cum a reactionat cand Ioana Basescu l-a informat ca lucreaza pentru Gaprom.

"Nu m-a informat", a raspuns Traian Basescu, dupa care l-a acuzat pe corespondentul Antenei 3 ca minte, precizand ca fata sa nu a primit bani de la Gazprom: "E o minciuna a securistului Voiculescu pe care din pacate o pune in gura unor copii. Dvs sunteti un copil, pentru banii lui Voiculescu renuntati sa mintiti (...) Va multumesc, v-am raspuns".

Ziaristul a insistat afirmand ca are "acte" in acest sens si s-a oferit sa le prezinte.

"Aveti un dram de decenta. Stiti ce face un notar? (ziaristul in intrerupe, afirmand ca nu minte) Dl ziarist, mintiti ca si patronul dvs condamnat la inchisoare, ca si postul dvs de propaganda. Chiar mintiti. Eu nu va contrazic ca Ioana poate avea legalizare de acte, de la oricine. A facut fiica mea un contract cu Gazprom?", a afirmat seful statului.

Ziaristul a precizat ca este vorba despre "Nis Petrom, filiala Gazprom".

"Mintiti ca securistul Voiculescu, va multumesc, renuntati ca Nis din cate stiu e o companie sarba. Si postul Antena e cumparat de un securist si dvs spuneti ca nu sunteti securist, nu? Nu-i cumparat de un turnator, Antena 1?. Si va face cineva turnator si pe dvs?", a mai spus presedintele.

Ulterior, purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea, a precizat, intr-un comunicat citat de Agerpres, ca Traian Basescu nu a avut nicio intalnire cu reprezentanti ai companiei Gazprom pe intreaga durata a mandatelor de presedinte.

"In ultima zi, postul de televiziune Antena 3 a pornit o noua campanie de manipulare si intoxicare la adresa presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, incercand sa induca opiniei publice ideea ca s-a folosit de demnitatea functiei pentru a obtine relatii contractuale intre reprezentantii companiei Gazprom si fiica domniei sale, doamna Ioana Basescu. Pentru a informa corect opinia publica, mentionez ca domnul presedinte Traian Basescu nu a avut nicio intalnire cu reprezentanti ai companiei Gazprom pe intreaga durata a mandatelor domniei sale de presedinte al Romaniei. Mai mult decat atat, doamna Ioana Basescu a devenit notar public in anul 2007, cand tatal domniei sale era deja presedinte al Romaniei", precizeaza Oprea.

Purtatorul de cuvant al presedintelui a mentionat ca actul notarial nu este un contract, ci reprezinta legalizarea unui document.