Mihai Gadea a anuntat joi seara initierea unei noi petitii, prin care se cere demiterea presedintelui Traian Basescu, acuzandu-l pe acesta ca "discrimineaza multe milioane de romani prin ignorarea sau dispretuirea fatisa a punctelor lor de vedere sau a intrebarilor cetatenesti legitime".

Petitie Antena 3Foto: captura Antena 3

Petitia este initiata de Mircea Badea, Mihai Gadea si Adrian Ursu.

Iata mai jos continutul acestei petitii, postat pe pagina de Facebook a Antenei 3:

"Intrucat presedintele inca in exercitiu, Traian Basescu, discrimineaza multe milioane de romani prin ignorarea sau dispretuirea fatisa a punctelor lor de vedere sau a intrebarilor cetatenesti legitime si intrucat in Romania nu exista cetateni de rang 2 asa cum rezulta din atitudinea frecventa a lui Traian Basescu, acestia ii cer DEMISIA.

Dupa nesocotirea si bagatelizarea a 7,4 milioane de romani, "presedintele tuturor romanilor" (conform Constitutiei) insulta si agreseaza pe cei care rostesc intrebari al caror raspuns intereseaza mase largi de cetateni. Pentru presedintele Romaniei exista asadar cetateni de rang 2, ale caror demersuri legitime trebuie desconsiderate, amendate si insultate.

Daca va considerati ignorat, discriminat, dispretuir, insultat si batjocorit de felul in care Traian Basescu a decis sa va trateze cereti-i DEMISIA, alaturandu-va acestei petitii".

"Este momentul nostru de a ne spune pararea, este momentul nostru de a cere demisia, este momentul nostru de a ne ridica in picioare", a spus Mihai Gadea, dupa ce a citit petitia, afirmand ca aceasta a fost semnata "deja" de 2777 de oameni.

Aceasta este a doua petitie lansata de Antena 3 in ultimele zile, dupa cea intitulata "Abuzurile din Romania trec oceanul", sub forma unei scrisori deschise adresate secretarului american de Stat John Kerry, si care a fost semnata de 110.000 de ori. Aceasta petitie a fost initiata de Mihai Gadea si Adrian Ursu.

Site-ul Reporter Virtual a aratat insa ca petitia putea fi semnata de un singur individ ori de cate ori ar fi vrut.