Doi jurnalisti TVR, Cornel Mihalache si Mihai Radulescu, au obtinut cele mai multe voturi, potrivit informatiilor HotNews.ro, in alegerile interne prin care angajatii Televiziunii publice si-au desemnat cei doi reprezentanti in viitorul Consiliu de Administratie, alegeri ce au avut loc vineri. Rezultatele nu sunt inca validate, iar cele finale vor fi afisate duminica, dupa solutionarea eventualelor contestatii. Si Mihalache, si Radulescu protestasera la inceputul saptamanii fata de o decizie a Comitetului Director ca in aceste alegeri sa nu poata candida persoane din afara TVR, fiind blocata, astfel, o posibila candidatura a lui Valentin Nicolau, fost sef al televiziunii care a reprezentat angajatii in ultimul CA.

Potrivit informatiilor HotNews.ro, Mihalache si Radulescu au castigat detasat, cu aproape dublul voturilor obtinute de urmatorii clasati, Liviu Fetter si Sorin Burtea. Daca vor fi validate rezultatele actuale, Mihalache si Radulescu vor fi reprezentantii angajatilor in CA, iar Fetter - actualmente directorul Departamentului Utilitare din TVR - si Burtea - realizator de emisiuni si membru in ultimele Consilii de Administratie, ca reprezentant al angajatilor - ar urma sa fie desemnati membri supleanti in viitorul CA.

Datele obtinute de HotNews.ro arata ca realizatorul si regizorul Cornel Mihalache a obtinut aproape 600 de voturi, urmat indeaproape de Mihai Radulescu (peste 580 de voturi), conform rezultatelor inca nevalidate. Liviu Fetter si Sorin Burtea au castigat putin peste 300 de voturi fiecare, potrivit primelor cifre disponibile.

Mihai Radulescu si Cornel Mihalache au confirmat, la inceputul saptamanii, ca inaintasera contestatii fata de o decizie de saptamana trecuta a Comitetului Director, condus de Stelian Tanase, ce interzicea persoanelor din afara institutiei sa candideze pentru pozitiile de reprezentanti ai angajatilor TVR in CA.

Decizia a fost contestata, fara rezultat, si de Comisia de Etica si Arbitraj din TVR, dar si de mai multe organizatii media, care au considerat-o ilegala si abuziva. Patru dintre cei care si-au depus candidatura in aceste alegeri au fost descalificati in temeiul deciziei respective (nu erau angajati TVR) iar trei dintre acestia au anuntat ca vor contesta procedura in instanta si vor inainta reclamatii la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii.

Masura Comitetului Director a fost vazuta drept o manevra prin care sa fie blocat accesul in noul CA al lui Valentin Nicolau, fost presedinte-director general al TVR sub guvernarea Nastase, care a fost ales reprezentant al angajatilor in ultimul CA, condus de Claudiu Saftoiu. Nicolau s-a dovedit, in ultimul an si jumatate, cel mai vocal critic din interiorul TVR la adresa conducerii Saftoiu.

  • La TVR trebuie numit, in perioada imediat urmatoare, un nou Consiliu de Administratie, dupa ce precedentul, condus de Claudiu Saftoiu, a fost demis prin decizia de la sfarsitul anului trecut a Parlamentului, de a respinge raportul de activitate pe 2012. In prezent, director intermar la TVR este Stelian Tanase. Din CA-ul TVR trebuie sa faca parte doi reprezentanti ai angajatilor, alaturi de alti 11 membri, reprezentanti ai Parlamentului (nominalizati de grupurile parlamentare), ai guvernului si presedintiei.