Hotnews.ro ramane cea mai citata sursa dintre publicatiile online si este in topul celor mai citate surse media in presa scrisa, dupa Digi 24 si Romania TV, in perioada 1-31 decembrie 2013, potrivit clasamentului intocmit de mediaTRUST. Raportul este realizat pe baza a 401 de materiale referitoare la publicatii tiparite, online, posturi radio si TV, care au aparut in perioada 1 - 31 decembrie 2013 in presa scrisa.

Cele mai citate surse in presa scrisaFoto: mediaTRUST

Digi 24 ocupa primul loc in topul celor mai citate surse media din presa scrisa, cu 41 de mentiuni. Locul doi este ocupat de postul de televiziune Romania TV, care a inregistrat 32 de mentiuni in ultima luna a anului 2013. Hotnews.ro ocupa locul trei in topul general al celor mai citate surse media, cu 29 de mentiuni. Locul patru este ocupat de Realitatea TV cu 26 de mentiuni. ProTV si Antena 3 se situeaza pe locul cinci, fiecare inregistrand cate 24 de mentiuni. Din clasamentul mediaTRUST mai fac parte postul B1 TV cu 20 de mentiuni, Cancan.ro cu 19 mentiuni. Sport.ro si Realitatea.net au inregistrat fiecare cate 15 mentiuni. Paginademedia.ro, Rtv.net si Libertatea au inregistrat in perioada 1-31 decembrie 2013, 10 mentiuni fiecare. Wowbiz. ro este prezent in topul mediaTRUST cu 9 mentiuni, fiind urmat de Zf.ro, TVR 2 si Kanal D, fiecare cu cate 8 mentiuni.

In topul celor mai citate publicatii print conduce ziarul Libertatea cu 10 mentiuni. Locul doi este ocupat de publicatiile Forbes si Ziarul Financiar, ambele inregistrand cate 7 mentiuni. Capital detine locul trei in clasament cu 5 mentiuni.

La categoria cele mai citate posturi de televiziune, in presa scrisa, Digi 24 ocupa prima pozitie cu 41 de mentiuni. Romania TV este situata pe locul doi cu 32 de mentiuni, urmat de Realitatea TV cu 26. Clasamentul este contiunat de Antena 3 si ProTV, fiecare cu cate 24 de mentiuni, urmate de B1TV cu 20 mentiuni si Sport.ro cu 15 mentiuni. Kanal D si TVR 2 au inregsitrat fiecare cate 8 mentiuni, iar Antena 1 a numarat 7 mentiuni.

Cele mai citate posturi de radio din topul mediaTRUST sunt Radio France International, Radio Zu, cu cate 3 mentiuni, si Magic FM cu 2 mentiuni.

Hotnews.ro este cea mai citata sursa la categoria publicatii online, cu 29 de mentiuni, urmat de Cancan.ro cu 19 mentiuni si Realitatea.net cu 15 mentiuni. Paginademedia.ro si Rtv.net au inregistrat fiecare cate 10 mentiuni. In clasament urmeaza Wowbiz.ro cu 9 mentiuni, Zf.ro cu 8 mentiuni, Libertatea.ro cu 6 mentiuni. Evz.ro, Click.ro, Stirile ProTV.ro si Ziare.com au inregistrat fiecare cate 5 mentiuni.

Zf.ro este cea mai citata publicatie de business in presa scrisa cu 8 mentiuni. Forbes si Ziarul Financiar ocupa locul doi in top, fiecare cu cate 7 mentiuni, urmate de Capital cu 5 mentiuni.

Citarile surselor media s-au facut in materiale care au avut ca principale subiecte: politica interna, viata mondena, mass-media, sport, economie, transport, etc.

Studiul "Cele mai citate produse media din Romania" ofera informatii cu privire la numarul citarilor unor produse in media (print), fara a include si agentiile de presa. Cercetarea a fost realizata in perioada 01 -31 decembrie 2013. Analiza include toate materialele din presa tiparita care au citat diferite media (publicatii print, online, radio si TV). Raportul include publicatii care fac referire la articole, comentarii si declaratii ce au aparut in diferite media, cu conditia ca acestea sa nu fie review-uri sau reprintari din alte media.