Realizatoarea de televiziune Marioara Murarescu a incetat din viata in noaptea de joi spre vineri, la varsta de 66 de ani, transmite Mediafax.

Marioara MurarescuFoto: Captura Youtube.com

Realizatoarea de televiziune era bolnava de foarte multa vreme.

Anul trecut, in vara, Marioara Murarescu a fost supusa unei interventii de indepartare a unei tumori la coloana vertebrala. Totodata, ea a fost bolnava de cancer mamar.

Marioara Murarescu a fost realizatoare si prezentatoare a emisiunii de televiziune "Tezaur folcloric", difuzata pe TVR. In 1971 si-a inceput cariera la Radioul public, iar in 1977 s-a angajat la TVR ca realizator de emisiuni folclorice. Prima incercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc in 1978, dar abia in 1982 a primit un spatiu fix in grila de programe a televiziunii.

De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova la Bucuresti si Chisinau.

De asemenea, a realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima caseta video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzand diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric").