"M-am hotarat ca de azi inainte sa scriu pe Facebook si pe site-ul despreaudiovizual.ro tot ce se intampla in CNA. Poate ca prin aceste mijloace, reusesc sa arat mai multora fata hidoasa a unei institutii care are o cu totul alta menire decat aceea de a discrimina pe considerente politice presa din Romania", scrie Narcisa Iorga.

Deocamdata, despreaudiovizal.ro este redirectionat pe cutiapandorei.net.

Iorga crede ca in aceasta forma, Consiliul National al Audiovizualului este un real pericol pentru democratie devenind, pe de-o parte, "un instrument cumplit de intimidare a presei critice, pe de alta parte incurajand grobianismul."

Aceasta da cel mai recent exemplu, cand postul B1 a primit o amenda mai mare pentru o emisiune despre "lovitura de stat" din decembrie, decat amenda pentru Antena 3 in cazul batjocoririi unor jurnalisti.

"Posturile politicienilor puterii sunt protejate de CNA mai ferm decat e protejata Europa de scutul anti-racheta din Deveselu. In antiteza, pentru o singura fraza rostita pe un post care nu apartine celor puternici, CNA aplica sanctiuni, fara nicio remuscare", se arata in postarea membrului Consiliului.

CNA a decis, joi, sa amendeze cu 50.000 de lei postul Antena 3 pentru emisiunea "Sinteza zilei" din 14 ianuarie, in care erau batjocoriti mai multi jurnalisti, printre care Andreea Pora, Robert Turcescu si Ion Cristoiu. Este a treia oara cand subiectul s-a aflat pe agenda consiliului si a doua oara cand au fost supuse votului sanctiuni in acest caz.

La scurt timp dupa votul pentru Antena 3, CNA a decis sa amendeze cu 70.000 de lei postul B1 TV pentru o editie a emisiunii "Sub semnul intrebarii" din 12 decembrie 2013, in care invitatii lui Robert Turcescu - jurnalisti care participa des la emisiunile acestuia, precum Sabin Orcan sau Andreea Pora, plus Mihai Neamtu - au discutat despre "lovitura de stat" din Parlament, din decembrie.