Offshore-ul cipriot Elbahold, atribuit lui Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca, a reintrat in actionariatul companiei PSV Company - unul dintre actionarii Realitatea Media, compania ce opereaza Realitatea TV - incepand din 30 ianuarie, potrivit ultimelor date de la Registrul Comertului. Firma detinuta de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru, Strategies Research Investments, nu mai figureaza in actionariat, dupa cum semnaleaza site-ul Sursazilei.ro.

Potrivit datelor actuale de la Registrul Comertului, Elbahold Limited figureaza cu o cota de participare de 54,42% in actionariatul PSV Company, in timp ce compania Strategies Research Investments nu mai apare deloc. PSV Company detine o cota de participare de 7,55% in Realitatea Media, unde asociat majoritar este Strategies Research Investments, cu 86,51%.

Potrivit celor mai noi date disponibile pe site-ul CNA, cu privire la proprietarii posturilor radio-tv din Romania, la PSV Company figureaza in continuare, ca actionar majoritar, compania Strategies Research Investments SRL, cu 54,42%, in timp ce Elbahold nu figureaza deloc.

In noiembrie anul trecut, Cotidianul.ro scria ca Sorin ovidiu Vintu "redevine proprietar al Realitatii TV", in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti. Aceeasi publicatie il cita pe avocatul omului de afaceri, care spunea ca decizia instantei reintroducea "practic firma Elba Hold - controlata de familia Vintu - ca actionar majoritar al societatii PSV Company cea care, la randul ei, este principala creditoare a SC Realitatea Media SA (...)".

  • Sursazilei.ro scrie ca "dupa o scurta perioada in care Cozmin Gusa si Maricel Pacurau pareau ca au reusit sa preia si PSV Company de la un alt "cuplu" format din Sorin Ovidiu Vintu si Livu Luca, situatia s-a intors. Mai exact, SOV si Luca redevin actionari majoritari ai SC PSV Company, fosta societate Petromservice, firma care a facut obiectul mai multor anchete ale DIICOT si ale Parchetului General, prin intermediul offshore-ului cipriot Elbahold."