CNA a amendat, joi, postul Kanal D cu 10.000 de lei pentru un reportaj realizat partial cu o camera ascunsa, difuzat anul trecut intr-un jurnal de stiri, despre un medic care ar fi eliberat "avize psihologice" dupa "fizionomia pacientului". Subiectul a mai fost discutat recent, dar atunci nu s-a luat nicio decizie. Doctorita respectiva a cerut insa reanalizarea subiectului, iar la discutiile de azi CNA a ajuns la concluzia ca s-a incalcat legislatia audiovizuala.

Mai precis, amenda a fost propusa de Narcisa Iorga pentru faptul ca reportajul a incalcat reglementarile privind informarea corecta si dreptul persoanei la propria imagine. Narcisa Iorga: "Eu cred ca e un subiect fabricat, cusut cu ata alba. (...) Ce au facut ei (jurnalistii - n.red.), aici, au intrat intr-un scandal intr-un scandal intre medici. (...) Nu au facut un reportaj asa cum scrie la facultatea de jurnalism".

Venita azi la CNA, doctorita prezentata in reportaj, in care a fost filmata cu camera ascunsa de catre un "pacient", a aratat ca a acordat o adeverinta, nu un aviz psihologic pentru permis de port arma, pentru acesta fiind nevoie de un control special. Ea a pus "investigatia" Kanal D in legatura cu o disputa pe care o avea cu un alt medic, afirmand ca persoana care a folosit camera ascunsa si care nu era jurnalist ar fi avut legaturi cu respectivul conflict.