Comcast a incheiat un acord pentru preluarea Time Warner Cable intr-o tranzactie de aproximativ 44 miliarde de dolari, efectuata exclusiv prin schimb de actiuni, in urma careia ar fuziona primii doi jucatori din industria de cablu TV din SUA, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Fuziunea va fi cu siguranta contestata de guvern, avand in vedere ca cele doua companii au o cota combinata de aproape o treime din piata de cablu TV din SUA, relateaza Mediafax.

Comcast va plati, in actiuni, echivalentul a 159 de dolari pentru fiecare titlu Time Warner Cable, au afirmat sursele citate.

La acest pret, actionarii Time Warner ar obtine un castig de 18% peste cotatia bursiera de la finele sedintei de miercuri. Totodata, pretul oferit de Comcast este cu 70% peste cotatia bursiera a Time Warner din luna mai a anului trecut, inaintea aparitiei primelor discutii privind o posibila preluare a companiei de catre un rival.

Comcast concureaza pentru preluarea Time Warner Cable cu Charter Communications, companie sprijinita de miliardarul John Malone, care controleaza grupul Liberty Global, prezent in Europa prin UPC.

Charter Communications a oferit 132,5 dolari pe actiune pentru Time Warner Cable.

Una dintre sursele citate de Bloomberg a afirmat ca Charter nu va bate oferta Comcast si ar fi dispusa sa preia activele care vor trebui probabil vandute de grup pentru a obtine avizul autoritatilor pentur concurenta.

Initial, Comcast se va oferi sa vanda active cu aproximativ 3 milioane de abonati pentru a metine cota de piata la nivelul SUA sub 30% si a castiga aprobarea guvernului, a adaugat o alta sursa.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii celor doua companii nu au raspuns solicitarilor pentru comentarii.

Prin preluarea Time Warner, Comcast ar castiga peste 11 milioane de abonati retail si ar intra pe piata din New York, obtinand simultan mai multa greutate in negocierile cu furnizorii de continut, potrivit analistilor.

Comcast a realizat achizitii de 65,6 miliarde de dolari in ultimii 10 ani. In luna martie, grupul a finalizat preluarea NBCUniversal de la General Electric pentru 16,7 miliarde de dolari, dupa ce cumparase in 2011 participatia majoritara.