Stelian Tanase, directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune, scrie, pe blogul personal, ca inclina sa creada tot mai mult ca fratele sau avea dreptate cand i-a spus, in luna decembrie, ca a facut cea mai mare prostie din viata sa acceptand sa conduca TVR.

Intr-o postare intitulata "M-am intors la blog" din 15 februarie, Stelian Tanase spune ca se gandeste tot timpul la necazurile TVR.

"(...) ma gindesc 24/24 de ore la necazurile TVR (bugete, oameni, atacuri, mizerii omenesti ) care mi-au invadat si mi-au otravit viata in ultima vreme. Fratele meu, imi amintesc asta in fiecare zi, mi-a spus, in decembrie, ca am facut cea mai mare prostie din viata mea acceptand sa conduc TVR. Inclin sa cred tot mai mult ca are dreptate. Nu trebuie sa fiu felicitat, ci cainat. Imi amintesc acest lucru si din pricina ca luni 17.02.2014 implinesc 62 de ani si era bine sa ma gaseasca stand linistit acasa", spune Stelian Tanase, citat de Mediafax.

In aceeasi postare, Stelian Tanase spune ca a revenit joi seara de la Paris, unde am participat la congresul URTI, o organizatie internationala care reuneste televiziuni si radiouri.

"Mi-am facut o impresie despre ce se intampla in 2014 in televiziuni, mai ales in cele din Europa. S-a vorbit putin despre content si fff mult despre bani. Nimeni nu are. E criza peste tot, dar nu imi amintesc sa fi vorbit cineva despre o situatie atat de dramatica, de dificila, aproape fara iesire, ca a televiziunii romane. Am vrut sa compar, dar nu am gasit termen de comparatie. Voi da la timpul potrivit o conferinta de presa pentru a prezenta presei si publicului cifrele exacte", spune Stelian Tanase.

El precizeaza ca se ocupa impreuna cu echipa TVR de noua grila, care va fi lansata pe 1 martie, la Brasov, odata cu selectia nationala pentru concursul Eurovision.

De asemenea, Stelian Tanase spune ca pregateste un manuscris ("Maestro", roman) pentru editura Trei.

Stelian Tanase a fost numit director general interimar al Televiziunii Romane, de Parlament, pe 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.