CNA a aprobat, joi, transformarea postului GSP TV, apartinand Antena TV Group, in ZU TV, televiziune generalista pentru tineri care va fi lansata oficial pe 3 aprilie, potrivit Mediafax. Potrivit dosarului depus la CNA, grila Zu TV va consta in proportie de peste 75% in programe de divertisment, iar manager de proiect este Mihai Morar.

  • Sedinta CNA a fost suspendata "din lipsa de cvorum" dupa pauza de pranz, in conditiile in care, din informatiile HotNews.ro, la CNA se aflau opt membri, suficient pentru ca forul audiovizual sa-si tina sedinta. Masura a fost decisa inainte sa fie discutate niste modificari de grila solicitate de Nasul TV si monitorizari ale acestui post si sa fie rediscutata amenda de 50.000 de lei data Antena 3 pentru emisiunea Sinteza Zilei, in cazul batjocoririi mai multor jurnalisti. Vezi punctul de vedere al Narcisei Iorga despre sedinta de azi aici

Antena TV Group SA a solicitat modificarea serviciului GSP TV in ZU TV, modificarea formatului din tematica sportiva in tematica generalista, modficarea siglei si a grilei si structurii serviciului de programe.

22% din programe vor fi productie proprie, iar restul - productii audiovizuale ale altor producatori. Potrivit lui Mihai Morar, prezent joi la CNA, "in principiu, Zu TV isi doreste sa fie o extensie a unui brand care, in divertismentul ultimilor ani in Romania, a avut o crestere spectaculoasa, a avut o evolutie foarte buna in targetul vizat si de aceasta televiziune, respectiv 15-35 de ani".

  • Mihai Morar, la CNA: "Zu TV nu isi doreste sa fie o televiziune muzicala, chiar daca muzica va face parte din lifestyle-ul acestei statii. (...) Vrem sa aducem tot ce este relevant pentru acest public. Muzica face parte intr-un procent foarte mare din viata si pasiunile acestui target. Dincolo de muzica vorbim despre productie proprie, de la talent show pana la un show care isi doreste sa ii duca mai departe pe copiii care au fost remarcati la show-urile de talente din Antena Group, precum Next Star".

Solicitarea, desi aprobata, a ridicat semne de intrebare din partea unor membri CNA:

  • Lorand Turos, membru al CNA: "Gsp TV, prin increderea acordata de telespectatori, a reusit sa intre in lista 'must carry' (a televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru toti cablistii din Romania, n.r.). Acum vreti sa schimbati acest produs. Eu cred ca ar fi corect sa cereti o alta licenta, pentru ca sunt oameni care vor sa aiba in casele lor in continuare Gsp TV".
  • Narcisa Iorga, membru CNA: "Dumneavoastra profitati de acea prezenta a Gsp TV in 'must-carry'. Sunteti o televiziune noua care profitati de 'must carry', in primul an, cel mai greu pentru o televiziune".

Solicitarea Antena TV Group a fost aprobata cu sase voturi "pentru" (Laura Georgescu, Viorel Vasile Buda, Lorand Turos, Monica Gubernat, Cristina Trepcea si Radu Calin Cristea), si doua "impotriva" (Narcisa Iorga, Valentin Jucan).