Fiul jurnalistului Cristi Constantinescu, directorul cotidianului Telegrama, a fost talharit si amenintat cu moartea de patru barbati care purtau cagule, fiind avertizata sa-i transmita ziaristului sa nu mai scrie de cazurile care il vizeaza pe PSD-istul Mircea Cosma, scrie site-ul de stiri locale Actualitatea Prahoveana.

Mircea CosmaFoto: Partidul Socialistilor Europeni

Potrivit sursei citate, "infractorii i-au spus victimei sa ia legatura cu Cristi Constantinescu si sa-i atraga atentia sa nu mai scrie de cazurile care-l vizeaza pe 'Cosma'. Dupa ce au luat banii victimei, cei patru au fugit cu un BMW negru, cu numar de inmatriculare de culoare galbena. (...) Cei patru agresori care au amenintat o ruda a directorului cotidianului Telegrama au reusit sa fuga cu un BMW negru, seria 5 sau 7, cu numere de inmatriculare galbene care contin combinatia de 8GH sau 8HG, conform spuselor victimei".

Fiul ziaristului povesteste ca a fost amenintat ca va fi ucis:

"Au coborat doua persoane initial, care au venit langa mine, apoi si celelalte doua persoane s-au dat jos din masina. M-am speriat cand am observat ca aveau cagule, dar nu aveam cum sa fug pentru ca ma inconjurasera. M-au cautat in buzunare, mi-au luat telefonul mobil si portofelul. Din portofel mi-au luat toti banii, 700 de lei, banii pe care ii primisem cu ocazia zilei mele de nastere, in urma cu doua zile. Au spus ca banii nu le ajung sa acopere benzina pe care au consumat-o de cand ma urmaresc.

Apoi unul dintre ei mi-a inapoiat telefonul, pe care-l scapase si ii sparsese ecranul, iar altul mi-a dat portofelul inapoi si buletinul.

Daca taica-tu mai scrie de Cosma, va luam gatul si va dam foc la casa. Sa nu anuntati Politia ca si daca ne prinde tot scapam si va terminam. Le-am spus ca nu am eu nicio legatura cu ziarul unde lucreaza tata, dar au spus ca nu ii intereseaza, ca ei au sarcina sa trimita acest mesaj. Apoi au amenintat din nou, spunand ca ne vor lua gatul daca mai scrie tata, ca a deranjat o anumita persoana", a declarat acesta, potrivit cotidianului Actualitatea Prahoveana.

Ziarul Telegrama a scris in ultimele saptamani mai multe articole legate de ancheta DNA care-i vizeaza pe Mircea Cosma si pe fiul Vlad Cosma, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta.

Mircea Cosma, in varsta de 68 de ani, se afla la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. El a detinut aceasta functie in perioada 2000 - 2004, fiind ales atunci de membrii Consiliului Judetean in urma intelegerilor politice. In mandatul 2004 - 2008, cand presedinte al CJ Prahova a fost Florin Anghel, reprezentant al PC, Cosma a fost ales vicepresedinte al CJ Prahova, functie din care a demisionat, ramanand consilier judetean. Dupa o perioada in care nu s-a aflat in prim-planul politicii locale, in august 2009 Mircea Cosma a preluat conducerea organizatiei Prahova a PSD, inlaturandu-l din aceasta functie pe fostul ministru de interne Marian Saniuta, care din momentul congresului in care Cosma a fost ales nu s-a mai implicat in activitatea PSD, ulterior demisionand din acest partid. La alegerile din 2012, Cosma a fost reales presedinte al CJ Prahova.