Reportervirtual.ro anunta inca o plecare din trustul Pro - Doina Gradea, directorul canalului Pro TV International. Grupul european Goldbach, activ si in Romania in domeniul vanzarilor de publicitate, si-a anuntat rezultatele financiare pe 2013.

  • Doina Gradea, directorul Pro TV International, pleaca din trustul Pro, potrivit Reportervirtual.ro. Contactata de sursa citata, ea a confirmat despartirea de grup, dar a refuzat sa faca orice comentariu despre motive. Aceeasi sursa noteaza ca Doina Gradea lucra de peste 20 de ani in trustul Media Pro, fiind o perioada si asistenta personala a lui Adrian Sarbu.
  • Grupul european Goldbach, prezent si pe piata romaneasca de vanzari de publicitate, anunta intr-un comunicat de presa o crestere de 2,9% a vanzarilor nete - de la 445 milioane de franci elvetieni in 2012 pana la 459 de milioane in 2013. Comunicatul precizeaza ca regiunea Germania, Austria si Elvetia a generat 94% din vanzarile grupului, inregistrand o crestere de 4,2% in 2013. In cazul regiunii Europa Centrala si de Est (Polonia, Romania si Rusia), comunicatul mentioneaza doar ca in Romania Goldbach a "contribuit la cresterea vanzarilor de radio si TV", iar in Polonia "grupul planifica sa construiasca o platforma de servicii pentru televiziunea digitala care sa aduca o crestere importanta in 2014". Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul grupului, regiunea ECE a inregistrat venituri de 17 milioane de franci elvetieni.