Sorina Matei, jurnalista la B1 TV, a anuntat pe pagina de Facebook ca va da in judecata postul Romania TV, dupa ce a fost atacata suburban in doua editii ale emisiunii "Starea Natiei", realizata de Dragos Patraru.

Sorina MateiFoto: Arhiva personala
  • UPDATE Freedom House România, Grupul pentru Dialog Social si Expert Forum au solicitat CNA să analizeze în ce măsură respectă legislatia audiovizuală referirile suburbane, vulgare, la adresa jurnalistei Sorina Matei, atacuri promovate în 3 si 10 martie de postul România TV.

"Pentru ca mizeriile la adresa mea au continuat si aseara pe postul controlat de Sebastian Ghita, anunt pe aceasta cale ca am decis sa demarez toate procedurile judiciare necesare pentru chemarea in instanta a tuturor celor care se fac vinovati de ceea ce mi s-a adresat pe postul de televiziune controlat de Ghita. Aseara, dupa difuzarea repetata a promoului si a emisiunii recidiva, i-am transmis lui Sebastian Ghita urmatorul mesaj: "Este o mizerie ce faci pe televiziunea pe care o controlezi. Este un atac la adresa demnitatii umane. In plus, se incalca dreptul unui om la propria imagine". Sebastian Ghita nu a raspuns nici la sms, nici la telefon", scrie Sorina Matei pe Facebook.com.

"Pe aceasta cale, ii transmit lui Sebastian Ghita ca deja au fost demarate procedurile judiciare pentru a fi chemat in instanta si intr-un alt dosar", a mai postat aceasta pe reteaua de socializare.

Emisiunea Starea Natiei, atac la Sorina Matei, prima emisiune