Seful editorial de la Realitatea TV, Rares Bogdan, este tinta unui material realizat de Grupul de Investigatii Politice (GIP) al lui Mugur Ciuvica si propagat, marti, de ExclusivNews.ro. Acesta scrie ca "Trend Communication SRL, firma realizatorului Realitatea TV, Rares Bogdan, a primit in 2007 si 2008 de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (actuala Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF) 8 contracte in valoare totala de 308.708,65 euro." Contactat de HotNews.ro, Rares Bogdan a declarat ca "realitatea este cu totul alta, domnul Ciuvica a primit o comanda pe care face eforturi sa o onoreze, foarte probabil vor cauta sa vada si de unde imi cumparau parintii merele in copilaria mea fericita pentru ca in acest moment conteaza tot mai mult ceea ce spun si dezvalui seara de seara la RealitateaTv".

Ce sustine, intre altele, Grupul de Investigatii Politice:

  • "Trend Communication SRL, firma lui Rares Bogdan, a primit in 2007 si 2008 de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (actuala Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF) 8 contracte in valoare totala de 308.708,65 euro".
  • "Contractele au fost acordate fara licitatie in urmare unor proceduri de "solicitare de oferte"."
  • "In februarie 2014, in urma dezvaluirilor legate de veniturile membrilor ASF, Rares Bogdan a fost unul dintre cei mai vehementi critici ai "caracatitei de la ASF". In 12 februarie 2014, Rares Bogdan sustinea ca "pe o piata a asigurarilor de 25 de miliarde de euro, o mana de baieti destepti fac reguli care determina Fondul Monetar International si Comisia Europeana sa suspecteze Romania de o boala grea: coruptia incurabila". Rares Bogdan a omis sa precizeze ca el insusi a primit de la baietii destepti, de la caracatita de la ASF, de la cei vinovati de coruptie incurabila contracte de 308.000 euro fara licitatie."

Cum raspunde Rares Bogdan, intr-o pozitie transmisa HotNews.ro:

  • "Mugur Ciuvica vorbeste despre contracte incheiate de cea mai mare Agentie de Publicitate din Transilvania, contracte incheiate in 2007, adica acum 7 ani... Agentia de Publicitate are 15 ani de existenta, 40 de angajati si peste 500 de Clienti in toti acesti ani si o cifra de afaceri anuala de 3/4 milioane de euro! Specific ca peste 90% dintre clienti sunt strict societati private! Eu am 25% din partile sociale din aceasta Agentie inca de la infiintare iar Contractele incheiate acum 7 ani au fost incheiate cu Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si nu cu (ASF-ul) asta nenorocit. Pe vremea aceea, acum 7 ani, nu aveam nici cea mai mica treaba cu Televiziunea, lucram in Publicitate si eram editorialist la un ziar local din Cluj. Este simplu, realitatea este cu totul alta, domnul Ciuvica a primit o comanda pe care face eforturi sa o onoreze, foarte probabil vor cauta sa vada si de unde imi cumparau parintii merele in copilaria mea fericita pentru ca in acest moment conteaza tot mai mult ceea ce spun si dezvalui seara de seara la RealitateaTv. Deranjez si trebuie sa fiu anulat ca voce libera in presa! Nu ma voi opri din dezvaluirile despre ASF. Din contra, voi fi si mai virulent si mai documentat!"