Premierul Victor Ponta a afirmat luni ca, in opinia sa, Stelian Tanase ar trebui sa-si continue activitatea de director general al televiziunii publice, urmand ca, pe termen mediu, TVR si radioul national sa formeze o singura entitate.

Acesta a precizat ca, potrivit deciziei Curtii Constitutionale, reprezentarea in Consiliul de Administratie al televiziunii nationale trebuie sa respecte proportiile grupurilor parlamentare, urmand sa aiba o discutie in acest sens cu liderii acestor grupuri.

Intrebat de ziaristi daca ar trebui schimbata conducerea TVR, Victor Ponta a raspuns: "Cred ca dl Stelian Tanase trebuie sa-si continue activitatea" la conducerea institutiei.

Ponta a adaugat ca, in urma discutiei cu reprezentantii grupurilor parlamentare care formeaza coalitia de guvernare, va avea marti o intalnire cu Stelian Tanase, care va prezenta "ce intentioneaza ca strategie pentru urmatoarea perioada la TVR", respectiv un set de masuri care sa permita relansarea si restructurarea societatii.

Intrebat cum comenteaza informatiile legate de comasarea TVR si a radioului public intr-o singura entitate, Victor Ponta a confirmat ca "exista o asemenea strategie pe termen lung", in conditiile in care o decizie in acest "nu se poate aplica imediat" deoarece "ar insemna sa bagi si radioul in faliment", avand in vedere ca televiziunea are datorii de 800 milioane lei.

Premierul a precizat ca va urma un "proces de un an in care TVR sa revina la o situatie financiara normala". "Atunci da, televiziunea si radioul trebuie sa formeze o singura societate, dar nu mai devreme de un an de zile", a mai spus acesta.