Compania Walt Disney a ajuns la un acord sa cumpere Maker Studios, una dintre cele mai mari retele de canale Youtube, pentru 500 de milioane de dolari, cu posibilitatea ca pretul sa creasca pana la 950 de milioane in cazul indeplinirii anumitor criterii de performanta, potrivit Reuters. Acordul va transforma Disney intr-un distribuitor major de continut video online, avand in vedere ca Maker detine opereaza 55.000 de canale, cu peste 380 de miliaone de abonati la nivel global.

Maker, fondata in 2009, este una dintre cele mai extinse retele de productii video pe platforma Youtube si se adreseaza generatiilor tinere, cunoscute pentru interesul lor pentru continut video online.

  • Maker Studios, care prin zecile de mii de canale ale sale atrage aproximativ 5,5 miliarde de vizualizari in fiecare luna, ii are printre sustinatori pe Time Warner Investments, Upfront Ventures si Graycroft Partners. Compania este partenera cu PewDiePie - identitatea online a unui tanar de 24 de ani, Felix Kjellberg, care prin clipurile sale referitoare la jocuri video a atras peste 25 de milioane de abonati - cea mai numeroasa audienta atrasa de o vedeta Youtube.

Bob Iger, CEO Disney, spune intr-o declaratie citata de Reuters ca "Formatele video online de scurta durata cresc intr-un ritm naucitor si, impreuna cu Maker Studios, Disney se va afla in centrul acestei industrii dinamice".