CNA nu a votat nicio sanciune pentru Romania TV, in cazul batjocoririi jurnalistei Sorina Matei in cadrul emisiunii lui Dragos Patraru de la Romania TV. Marti a fost a treia sedinta in care Consiliul audiovizual a discutat acest subiect, dupa ce primele incercari au esuat. Narcisa Iorga, membru CNA, afirma pe Facebook ca trei dintre membri nu au votat niciuna dintre cei trei propuneri formulate in timpul sedintei: amenzi de 50.000 de lei, 20.000 de lei, respectiv 10.000 de lei.

Potrivit Paginademedia.ro, amenda de 50.000 de lei a fost propusa de Narcisa Iorga, cea de 20.000 de lei - de Christian Mititelu, iar cea de 10.000 de lei - de Rasvan Popescu. Niciuna dintre ele nu a intrunit numarul minim necesar de sase voturi pentru a putea fi adoptata. Sursa citata mentioneaza doi membri care nu au votat deloc - Lorand Turos si Monica Gubernat, in timp ce Narcisa Iorga spune ca si Radu Calin Cristea, un al treilea membru, a votat impotriva oricarei propuneri.

  • Potrivit Paginademedia.ro, Monica Gubernat a explicat pozitia sa prin faptul ca "am votat 5.000 data trecuta (...) Poropunerile de astazi mi s-au parut prea mari", iar Lorand Turos a afirmat ca [cei de la Romania TV] "nu au incalcat atat de grav articolele din lege sau din cod". Sursa citata mentioneaza ca membrul CNA Christian Mititelu a cerut o statistica pentru a vedea cate amenzi a primit Romania TV in ultimele sase luni, comparativ cu alte posturi.