Ion Stefan Catalin, cunoscut sub numele Cheloo, a fost amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii cu 3.000 de lei pentru declaratii discriminatorii la adresa unui concurent gay al emisiunii "X-factor", au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Potrivit acestora, CNCD a decis astazi, 26 martie, ca prin afirmatiile sale "s-a creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa partii reclamate pe considerentul orientarii sexuale a acestuia. Afirmatiile au atins si drepturile minoritatii sexuale din Romania".

Sesizarea a fost depusa la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii de Asociatia Accept si a vizat afirmatiile facute de catre Cheloo in cadrul emisiunii de divertisment "X-factor" de la Antena 1, in noiembrie 2013. Dupa reprezentatia concurentului LGBT Paolo Lagana, Cheloo, membru al juriului, i-a spus acestuia: "Ai cantat, eu dispretuiesc tot ceea ce esti, ce reprezinti si tara asta te va trimite acasa, cu siguranta."

CNCD a constatat ca declaratiile sunt discriminatorii si ca prin aceste afirmatii "s-a creat o atmosfera ostila, degradanta, umilitoare la adresa partii reclamate pe considerentul orientarii sexuale a acestuia. Afirmatiile au atins si drepturile minoritatii sexuale din Romania", au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Potrivit acestora, Consiliul l-a amendat pe Cheloo cu 3.000 lei.