Sedinta plenului reunit al Parlamentului a fost sistata de presedintele de sedinta, Calin Popescu Tariceanu (PNL), fara a se trece la votul pentru noul presedinte al Consiliului de administratie al SRTv, liberalul constatand lipsa cvorumului de lucru, anunta Mediafax. "Pentru informarea dumneavoastra, cvorumul legal pentru desfasurarea lucrarilor este 286 de senatori si deputati prezenti. (...) ordinea de zi nu este epuizata, dar, din pacate, sunt nevoit sa constat lipsa cvorumului, asa incat declar inchisa sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor", a spus Tariceanu.

Parlamentarii PNL, PDL, PPDD si neafiliati au parasit, marti, sedinta in care urmeaza sa fie numit, prin vot, un nou Avocat al Poporului si presedintele Societatii Romane de Televiziune, ca semn de protest fata inceperea cu intarziere a sedintei.

Actualul presedinte interimar al SRTV, Stelian Tanase, a primit avizul comun al Comisiilor pentru Cultura ale celor doua Camere ale Parlamentului pentru a fi ales presedine al Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune.