UPDATE MIERCURI, 23.04 O decizie luata anul trecut de Judecatoria Sectorului 1, prin care Antena 3 si Mihai Gadea trebuie sa-i plateasca fostului sef CNAS Lucian Duta, insultat intr-o emisiune "Sinteza zilei" din februarie 2012, daune morale in suma de 5000 de lei se mentine, dar Tribunalul Bucuresti a decis pe 17 aprilie ca si Lucian Duta sa plateasca daune de 1000 de lei catre Antena 3/Mihai Gadea. HotNews.ro a scris, initial, asa cum a interpretat textul solutiei pe scurt a Tribunalului Bucuresti, anume ca Antena 3 si realizatorul Mihai Gadea ar fi trebuit sa-i plateasca lui Lucian Duta daune morale in suma de 1000 de lei. Stirea actualizata, cu precizarile lui Lucian Duta - aici.

Mihai GadeaFoto: Captura Antena 3

Stirea initiala HotNews.ro:

Tribunalul Bucuresti a decis ca Antena 3 si realizatorul Mihai Gadea trebuie sa-i plateasca lui Lucian Duta, fostul sef CNAS insultat intr-o emisiune "Sinteza zilei" din februarie 2012, daune morale in suma de 1000 de lei. Anul trecut, Judecatoria Sector 1 decisese ca Antena 3 si Mihai Gadea sa-i plateasca lui Duta 5000 de lei, hotarare contestata insa de ambele parti.

Hotararea de azi a instantei poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile.

  • Lucian Duta este unul dintre cei care au dat in judecata, cu succes pana acum, postul Antena 3 si/sau realizatori ai acestuia pentru prejudicii de imagine, incalcarea demnitatii sau instigare la violenta.

In februarie 2012, intr-o emisiune "Sinteza zilei", Mihai Gadea l-a jignit pe presedintele de atunci al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, pe care l-a calificat, intre altele, "jalnic", dobitoc", "mitocan". Vezi detalii aici. Pentru limbajul injurios folosit de Gadea in acea emisiune, CNA a amendat postul Antena 3 cu suma de 150.000 de lei.