Antena 3 si realizatorul Mihai Gadea trebuie in continuare sa-i plateasca fostului sef CNAS, Lucian Duta, daune morale in cuantum de 5000 de lei, asa cum a decis anul trecut Judecatoria Sectorului 1, dar, saptamana trecuta, Tribunalul Bucuresti a decis ca si Duta sa plateasca 1000 de lei daune morale catre Antena 3/Mihai Gadea, dupa cuma a spus el miercuri. HotNews.ro si alte media scrisesera, joi, asa cum intelesesera initial textul solutiei pe scurt a Tribunalului Bucuresti, anume ca Antena 3 si Mihai Gadea ar fi trebuit sa-i plateasca lui Lucian Duta daune morale de 1000 de lei.

Anul trecut, Judecatoria Sector 1 decisese ca Antena 3 si Mihai Gadea sa-i plateasca lui Lucian Duta 5000 de lei daune morale, hotarare contestata de ambele parti. Pe 17 aprilie 2014, Tribunalul Bucuresti a dat o noua solutie, al carei text pe scurt - disponibil aici - mentioneaza daune morale de 1000 de lei, pe care "reclamantul-parat" este obligat sa le plateasca "paratului-reclamant". In proces, Duta Lucian figureaza ca apelant reclamant, iar Antena 3 si Gadea Emanuel Mihai figureaza, fiecare, ca apelant-parat.

Miercuri, Lucian Duta a spus pentru HotNews.ro ca, de fapt, decizia de anul trecut, prin care Antena 3 si Mihai Gadea erau obligati sa-i plateasca daune morale de 5000 de lei se mentine, dar ca pe 17 aprilie Tribunalul a decis ca si el sa plateasca partii adverse daune morale de 1000 de lei. El a spus ca nu stie din ce cauza trebuie sa plateasca aceste daune si asteapta motivatia, precizand ca, oricum, va face recurs in acest caz.

Lucian Duta este unul dintre cei care au dat in judecata, in ultimii ani, postul Antena 3 si/sau realizatori ai acestuia pentru prejudicii de imagine, incalcarea demnitatii sau instigare la violenta.

  • In februarie 2012, intr-o emisiune "Sinteza zilei", Mihai Gadea l-a jignit pe presedintele de atunci al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta, pe care l-a calificat, intre altele, "jalnic", dobitoc", "mitocan". Vezi detalii aici. Pentru limbajul injurios folosit de Gadea in acea emisiune, CNA a amendat postul Antena 3 cu suma de 150.000 de lei.