Curtea de Apel a respins, miercuri, contestatia facuta de Ovidiu Miculescu, presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune, impotriva raportului din toamna al Agentiei Nationale de Integritate, prin care acesta a fost declarat incompatibil, scrie Adevarul, care citeaza Mediafax. Decizia Curtii de Apel nu este definitiva poate fi atacata cu recurs, in 15 zile, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Miculescu fusese declarat in stare de incompatibilitate pentru ca, timp de 2 ani, a fost membru al CA al SRR si manager la Societatea Romana de Radiocomunicatii.

  • In octombrie 2013, ANI a aratat ca,  Ovidiu Miculescu a incalcat prevederile Legii 161/2003 potrivit carora, "functia de membru al Guvernului este incompatibila cu [...] functia de manager sau membru al consiliilor de administratie ale regiilor autonome, companiilor si societatilor nationale" si, totodata, "persoanelor care exercita urmatoarele demnitati publice si functii publice de autoritate [...] membrii consiliilor de administratie [...] ale Societatii Romane de Radiodifuziune [...] li se aplica [...] regimul incompatibilitatilor prevazut  [...] pentru ministri si, respectiv, secretari de stat, precum si incompatibilitatile prevazute in legi speciale".

Legislatia in vigoare arata ca, daca nu contesta raportul ANI sau pierde procesul in instnata, persoana declarata in stare de incompatibilitate "este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".

HotNews.ro a semnalat, inca din 2011, o posibila stare de incompatibilitate in cazul lui Ovidiu Miculescu:

  • "Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) si operatorul care difuzeaza programele sale radio - Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) - au infiintat la sfarsitul anului trecut un grup comun de lucru pentru gestionarea relatiei contractuale dintre cele doua companii de stat. Ovidiu Miculescu, membru in Consiliul de Administratie al SRR, si in acelasi timp manager in SNR, este reprezentantul ambelor companii in acest grup de lucru. Legea de infiintare a SRR prevede ca membrii consiliului de administratie "nu pot participa la societati comerciale cu care SRR intretine relatii de afaceri". Este ilegal sau nu ? Conducerea SRR sustine ca nivelul de incompatiblitate al acestuia cade in sarcina celor care l-au propus, iar Miculescu spune ca nu se afla in ilegalitate".

Recent, numele lui Ovidiu Miculescu a fost vehiculat pentru sefia unei societati care ar putea sa reuneasca Televiziunea Romana si Societatea Romana de Radiodifuziune, model care ar duce la eficientizarea activitatilor si cheltuielilor cele doua institutii, care functioneaza separat din 1994.

  • SRR a incheiat 2013 cu un profit net de peste 5,5 milioane de lei si venituri totale de 410,5 milioane de lei, potrivit celui mai recent raport de activitate al institutiei, citat miercuri de Mediafax.
  • Pe de alta parte, Televiziunea publica a avut, potrivit ultimului raport de activitate, un profit de 3,17 milioane de lei in 2013, dar are datorii istorice care se ridicau la 787,8 milioane de lei.