CNA a amendat postul Antena 1 cu 80.000 de lei pentru 16 editii ale emisiunii "Acces direct", ce a incalcat reglementarile referitoare la limbaj si la protectia minorilor. Un spot Romtelecom in care Smiley si Pavel Bartos merg pe un tren aflat in miscare a fost interzis, dupa ce MAI a aratat ca ar fi crescut numarul copiilor electrocutati. Iar Liviu Mihaiu a cerut reluarea concursului pentru frecventele folosite pana anul trecut de Radio Guerrilla, dar CNA a amanat discutarea cazului.

  • CNA a amendat postul Antena 1 cu 80.000 de lei pentru 16 editii ale emisiunii Access Direct, difuzate incepand din februarie, potrivit Paginademedia.ro. Consiliul a constatat probleme de limbaj si probleme legate de subiectele abordate la o ora accesibila minorilor. Emisiunile au fost analizate cu ocazia cererii Antena TV Group de prelungire a licentei Antena 1 Bucuresti. Saptamana trecuta, CNA a aprobat prelungirea licentei, dar forul audiovizual nu a luat atunci nicio decizie in cazul "Acces direct". Amenda de 80.000 de lei, propusa de Narcisa Iorga, a fost adoptata cu sapte voturi pentru si trei impotriva (Laura Georgescu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea).
  • CNA a decis, marti, sa interzica o reclama a Romtelecom, in care Smiley si Pavel Bartos merg pe un tren aflat in miscare, deoarece MAI a informat Consiliul ca in ultima perioada ar fi crescut numarul cazurilor de electrocutare in randul copiilor, deoarece unii ar fi incercat sa imite imaginile din spot, potrivit Mediafax. CNA a primit o adresa de la Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, semnata de secretarul de stat Raed Arafat, ce arata intre altele ca "in ultimele doua-trei saptamani, sistemul national de interventii in situatii de urgenta s-a confruntat cu o crestere neobisnuita a numarului de cazuri grave de copii sau adolescenti electrocutati ca urmare a faptului ca s-au urcat pe garniturile de tren aflate sub liniile de alimentare cu inalta tensiune". La propunerea membrului CNA Cristina Trepcea, Consiliul a decis sa aplice in cazul spotului publicitar "Skateboarders" o decizie de intrare in legalitate, fapt care presupune ca acest clip nu mai poate fi difuzat de televiziuni in forma care incalca legislatia audiovizualului.
  • Liviu Mihaiu a cerut, marti, CNA reluarea concursului pentru atribuirea frecventelor pe care a emis postul Radio Guerrilla, unde el a lucrat si ale carui frecvente au fost retrase anul trecut. Dar CNA a amanat discutarea cazului, potrivit Mediafax. Forul audiovizual a retras toate licentele Radio Guerrilla in septembrie 2013 deoarece acestea nu mai erau operate de societatea care le detinea oficial, ci de o alta societate, Expresiv SA, lucru ce contravenea licenta audiovizuala. Tot in toamna, CNA a scos la concurs cele 23 de licente terestre ale Radio Guerrilla, dar a amanat concursul pana la solutionarea situatiei juridice a acestora.