Toti oamenii din departamentul de relatii publice al Pro TV au fost instiintati abrupt, vineri la pranz, ca sunt dati afara si ca trebuie sa paraseasca sediul "in 30 de minute", potrivit informatiilor HotNews.ro. Ei au spus ca nu li s-a dat, pana acum, niciun motiv pentru aceasta decizie si ca le-au fost inchise calculatoarele. Despre aceasta masura a scris, initial, Paginademedia.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 1 Angajatii de la PR carora li s-a spus sa paraseasca sediul au chemat politia, care s-a prezentat si a luat declaratii in legatura cu cele intamplate.

UPDATE 4 Cei mai multi, daca nu toti cei dati afara vineri, inclusiv oameni care lucrau de peste 15 ani la Pro TV, erau angajati pe alte doua firme, FilmLance Agency 2000 si Business Personal Company, potrivit informatiilor ReporterVirtual.ro - care a scris initial despre aceste societati - si ale HotNews.ro. Din informatiile HotNews.ro, alti cateva zeci de angajati Pro TV, daca nu chiar mai multi, mai sunt angajati pe aceste firme, multi dintre ei cu salarii minime pe cartea de munca, insotite de contracte de colaborare. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, ambele au sediul la aceeasi adresa, dar in camere diferite si ambele au ca asociati cate doua persoane fizice. FilmLance Agency 2000 SRL (asociati Popescu Dragos Mihail si Crisbasan Rodica) are activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune, productie in domeniul televiziunii, iar in 2012 avea o cifra de afaceri neta de 46,3 milioane de lei si un profit de 205 mii lei. Business Personal Company SRL (asociati Popa Elena si Vladoianu Florentina) are activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune, iar in 2012 a avut o cifra de afaceri neta de 16,3 milioane lei si o pierdere de 276 mii lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

UPDATE 5 Din informatiile HotNews.ro, vineri au fost instiintati ca trebuie sa plece peste 70 dintre cei care lucreaza la Pro TV, in departamentele PR, promo, tehnic, la Acasa TV si Sport.ro

Paginademedia.ro scrie ca "urmatorul departament vizat pentru restructurare" este cel care se ocupa de promo si care numara 20 de persoane.

Sefa marketingului si relatiilor corporate din Pro TV, Lucia Antal, nu a putut fi contactata pana la publicarea acestui articol.

Oamenii de PR se ocupau de promovarea posturilor de televiziune si radio detinute de Pro TV S.A. si a emisiunilor acestora. Multi dintre ei lucreaza la aceasta companie de la inceputurile ei.\

Incidentul vine la cateva luni dupa ce fosta sefa a comunicarii Pro TV, Maria Apostol, a parasit compania, pozitia sa fiind preluata atunci de Lucia Antal, care era director la Pro Cinema.

Saptamana aceasta, dupa ce grupul-mama al Pro TV, CME, a anuntat rezultatele financiare pe primul trimestru, sefii CME au aratat, intr-o teleconferinta, ca in prima parte a anului a fost lansat un nou plan de restructurare ce va rezulta in economii suplimentare. Dar, au spus ei, "schimbarile nu vizeaza doar reducerea costurilor. Ele tin de felul cum facem afaceri", CME avand acum "o filosofie de management diferita" ce pune accent pe "leadership si raspundere la nivel local". Vezi detalii aici.