Brindusa Armanca scrie pe contul sau de Facebook ca un interviu pe care il realizase cu presedintele Traian Basescu si care urma sa fie difuzat marti, 13 mai, de la orele 22 pe TVR 3 si TVR Timisoara a fost scos de pe post.

"Dragi prieteni. Asistati la un act de cenzura: cu 40 de minute inainte de difuzarea interviului cu Traian Basescu, am fost sunata pentru a mi se aduce la cunostinta ca TVR 3 nu il va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Fara explicatii. L-am contactat pe Stelian Tanase. A promis ca se va interesa. Nimic nu motiveaza acest act", scrie ziarista, pe pagina sa de Facebook.

UPDATE Razvan Bucuroiu, coordonator cu atributii de director la TVR 3, a declarat pentru Paginademedia.ro ca nu ar fi existat nicio intelegere ca interviul sa fie difuzat si pe acest post, nu doar pe TVR Timisoara: "Acel interviu a fost prezentat integral la TVR Timișoara. Este o televiziune cu frecvență proprie, aparține TVR și interviul a fost difuzat integral, fără să existe vreo convenție sau vreo discuție că trebuie dat și pe TVR 3, pe TVR 1 sau TVR 2. Nu știu care este problema, de unde s-a iscat acest lucru". Pe de alta parte, promo-ul ce anunta interviul cu presedintele mentiona ca acesta urma sa fie difuzat si pe TVR 3:

Brandusa Armanca este critic literar, eseist, jurnalista, traducatoare si profesor universitar.

A facut parte din redactiile prestigioase de la Radio Europa libera, Expres sau Ziua si a condus mai multi ani studioul regional de la Timisoara al TVR. In prezent este senior editor la TVR Timisoara si redacteaza rubrica saptamanala de critica a presei 'Media culpa' in revista '22'.

Membra a Uniunii Scriitorilor din Romania si a numeroase organizatii de media ca International Communication Association sau ECREA, este autoarea mai multor volume de jurnalism, carti de comunicare si de istorie literara. Filmele de televiziune i-au fost premiate la festivaluri nationale si in competitii internationale.

A predat la mai multe facultati, iar din 2009 este Profesor univ.Dr. la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.

Activitatea publicistica: peste 3500 articole in presa, cateva sute de emisiuni si corespondente radio, peste 300 de emisiuni tv (documentar, interviu, reportaj, talk show).