A trecut mai bine de un an de cand CNA a lansat in dezbatere publica, fara vreun rezultat pana acum, o propunere de interzicere a jocurilor de noroc la TV. Ce se intampla in lipsa unor reglementari clare din partea forului audiovizual? Compania care producea o emisiune de bingo la Kanal D isi cere insolventa. Iar cea care produce emisiunea de bingo de la Antena 1 e fortata sa comunice ca n-ar avea probleme, dupa ce au aparut informatii privind datoriile pe care le are la bugetul de stat.

La inceputul acestei saptamani, Bingo Romania - emisiunea de bingo de la Kanal D - a anuntat pe site-ul sau ca isi "incheie primul sezon". In aceeasi zi, compania care producea emisiunea, Advanced Bingo System, si-a cerut insolventa la Tribunalul Ilfov, dupa cum noteaza Paginademedia.ro.

In ultima perioada, site-ul antitepari.ro, citat de Paginademedia.ro, a publicat o serie de materiale despre problemele companiei care producea Bingo Romania, aratand ca aceasta avea datorii de aproape 1,4 milioane de lei la buget. Acelasi site relua informatii publicate la inceputul anului in presa referitoare la compania care produce si SuperBingo Metropolis de la Antena 1, Metropolis Bets, care ii are in spate pe actionarii care realizau editia emisiunii SuperBingo inchisa cu scandal acum doi ani. Potrivit datelor ANAF, compania Metropolis Bets are datorii la buget de peste 1 milion de lei, in crestere de la circa 700.000 cat inregistra la sfarsitul anului trecut, dupa cum scria, atunci, ziarul Adevaru.

  • Super Bingo Metropolis a transmis, miercuri, un comunicat in care anunta ca emisiunea continua si ca luna aceasta si-a "reinoit autorizatia de exploatare a jocului de bingo televizat, valabila pe un an calendaristic, conform prevederilor legale in vigoare".

Amintim ca la inceputul lunii aprilie s-a implinit un an de la termenul cand expira oficial dezbaterea publica asupra unei propuneri CNA privind interzicerea jocurilor de noroc, inclusiv cele de tip bingo, la TV. Proiectul de decizie al CNA nu a fost nici pana acum dezbatut de forul audiovizual si ramane "in dezbatere publica" pe site-ul institutiei.