Radio Zu are "vedete in cel mai bun sens al cuvantului" care produc "o oaza de umor inteligent", a apreciat, marti, membrul CNA Radu Calin Cristea, in cadrul unor discutii cu reprezentantii postului de radio, discutii soldate cu prelungirea licentei audiovizuale a Radio Zu Bucuresti cu noua ani. Decizia a fost unanima, chit ca unii membri si-au exprimat nemultumirea fata de limbajul de la matinalul acestei statii sau din emisiunea lui Mircea Badea, potrivit relatarii Mediafax de la sedinta CNA.

  • CNA a decis sa prelungeasca licenta Radio Zu Bucuresti la solicitarea facuta in acest sens de Grupul Media Camina (G.M.C.) SRL, avand in vedere ca licenta urma sa expire pe 24 iunie. Potrivit documentatiei depuse la forul audiovizual, Radio Zu este un post de radio generalist, care 60% programe productie proprie si 40% programe ale altor producatori si care ii are ca actionari pe: Camelia Voiculescu (44%), Corina Voiculescu (43%), Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA (11%) si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, al carei membru fondator si presedinte este Dan Voiculescu (2%). Din actionariatul Radio Zu a iesit Sorin Oancea, iar partile sociale detinute de acesta (10%) s-au distribuit intre ceilalti asociati, potrivit informatiilor prezentate la CNA.

Prelungirea licentei a fost decisa cu unanimitate de voturi.

In ultimii cinci ani, Radio Zu a primit 24 de sanctiuni CNA pentru incalcarea legislatiei audiovizualului. Situatia a fost marcata si in discutiile de la CNA, notate de Mediafax:

  • Rodica Minculescu, director general Grupul Media Camina: "Dincolo de lucrurile mai putin placute pentru care venim adesea aici, dumneavoastra cunoasteti foarte bine si lucrurile minunate pe care le face Radio Zu. (...) Proiectia noastra de viitor este legata de aceeasi strategie de continut si dorim sa ne adaptam noilor tehnologii".
  • Florin Gabrea, membru CNA, referitor la limbajul folosit in emisiunea realizata de Mircea Badea la acest post de radio: "Trebuie sa interveniti si sa opriti, nu cred ca se cheama cenzura". In replica, Tony Tesiu, directorul de programe al Radio Zu, a spus ca postul va achizitiona un soft care sa "intarzie" unele afirmatii in direct, care ar incalca legislatia audiovizualului.
  • Valentin Jucan, membru CNA, despre matinalul postului: "E un oarecare tip de discurs pe care legea audiovizualului nu-l agreaza, din punctul de vedere al protectiei minorilor". Realizatorul Mihai Morar: "una din caracteristicile Radio Zu este exprimarea libera (...) Suntem uneori prea naturali si se intampla astfel de derapaje", dar postul a facut si lucru bune care nu sunt monitorizate de CNA.
  • Membrul CNA Radu Calin Cristea: vedetele Radio Zu "sunt niste vedete in cel mai bun sens al cuvantului", iar ceea ce fac realizatorii Radio Zu este "o oaza de umor inteligent". In replica, Narcisa Iorga, membru CNA: nu e "niciun fel de oaza de umor foarte inteligent (...) Nu va scapa cuvinte nepotrivite, le premeditati (...) Ati redus abaterile, dar nu suficient de mult, pentru ca sunteti un radio foarte ascultat, cu audienta foarte mare in randul tinerilor. Aveti o emisiune matinala care este accesibila minorilor, unde nu aveti voie sa aveti astfel de abateri".