Jurnalistul Sabin Orcan a anuntat, pe Facebook, ca inceteaza colaborarea cu B1 TV, fara a preciza insa motivele. Intre timp, la CNA, nu a fost decisa nicio sanctiune in cazul emisiunii "Sinteza zilei" in care realizatorul Mihai Gadea il intreba pe Adrian Zglobiu daca s-a gandit la sinucidere.

  • Jurnalistul Sabin Orcan a anuntat, marti, pe Facebook ca "incepand de astazi am incetat colaborarea cu B1 TV". Precizand ca nu vrwea sa comenteze motivele, el a scris: "Stiu ca e un an electoral, in care pasiunile si presiunile politice sunt incinse la maximum, dar nu cred ca o sa ma mai vedeti la televizor o vreme. Ma veti putea citi, in schimb, pe site-ul pe care o sa-l lansez in curand. Deocamdata, o sa-mi iau o mult amanata vacanta. O sa fiu plecat o perioada din tara, prin urmare nu ma certati daca nu raspund pe loc mesajelor voastre. Le voi citi insa cu siguranta."
  • Emisiunea "Sinteza zilei" in care realizatorul Mihai Gadea il intreba pe Adrian Zglobiu daca s-a gandit la sinucidere dupa presupusele abuzuri ale autoritatilor a ramas nesactionata de CNA, scrie Paginademedia.ro. Emisiunea ajunsese pe masa Consiliului in urma unei autosesizari a Narcisei Iorga, iar marti a declansat discutii aprinse intre membrii forului. Potrivit sursei citate, la sedinta CNA de marti reprezentanta Antenei 3 a respins "categoric acuzatiile conform carora moderatorul emisiunii l-ar fi determinat pe domnul Zglobiu sa se sinucida. Nu poate fi vorba de asa ceva. Imi aduc foarte bine evenimentele, stirile de pe toate posturile cu incercarea domnului Zglobiu de a se sinucide sau, ma rog, automutila, in momentul in care autoritatile au descins in locuinta sa fara mandat si au intrat abuziv in incercarea de a-l ridica si interna intr-un spital psihiatric. Deci nu se poate face nicio legatura intre intrebarea moderatorului si o eventuala incercare a domnului Zglobiu de a sinucide." La randul sau, Radu Calin Cristea, membru CNA, a contestat autosesizarea Narcisei Iorga, spunand ca nu ar trebui luata in seama: "Daca spuneti ca o emisiune poate sa pricinuiasca un suicid, asta demonstreaza faptul ca ura viscerala pe care o aveti fata de antena 3 a depasit orice limita. Ce facem, o onoram, va dam satisfactie? Asta e problema!" Narcisa Iorga, in sedinta de azi: Eu vreau sa spun doar atat. Eu nu discut, ca de altfel niciodata, conjunctura politica, discut din punct de vere al jurnalistului ce am vazut pe ecran. Consider ca o persoana traumatizata macar de experienta ca acesta pe care a avut-o de domnul Zglobiu, nu poate fi supusa unui astfel de regim din partea unui jurnalist."