Pe langa Eurosport, finala Roland Garros in care Simona Halep o va intalni pe Maria Sharapova va fi transmisa, sambata, si de Antena 3, a anuntat postul de stiri al trustului Intact. Acesta va transmite partida programata sa inceapa la ora 15.00, dar si informatii legate de acest eveniment pe parcursul intregii zile, de la trimisul special la Paris, Maria Coman.

Simona Halep s-a calificat, joi, in finala turneului de la Roland Garros, jucatoarea noastra eliminand-o pe Andrea Petkovic (6-2,7-6), dupa o partida care a durat o ora si 30 de minute. In ultimul act al competitiei, Halep o va intalni, sambata, pe Maria Sharapova. In urma acestui rezultat, Simona va urca, de saptamana viitoare, pe locul trei in ierahia WTA, urmand sa o devanseze pe Agnieszka Radwanska.

Singurele jucatoare din Romania care au mai ajuns in finala de la Roland Garros au fost Florenta Mihai (1977 - a pierdut) si Virginia Ruzici (1978 - a castigat, 1980 - a pierdut). Ultima jucatoare din Romania ajunsa in semifinalele unuio turneu de Grand Slam a fost Irina Sparlea, in 1997 (US Open, invinsa de Venus Williams).