Semifinala turneului de tenis de la Roland Garros disputata intre Simona Halep si Andrea Petkovic a atras in medie 818.00 de telespectatori, stabilind un nou record de audienta medie pentru versiunea in limba romana a canalului Eurosport, a anuntat vineri grupul.

Partida, transmisa joi, 5 iunie, a inregistrat o audienta medie record de 818.000 de telespectatori si un market share de 12,2%. Varful de 1,1 milioane de telespectatori a fost atins la ora 20.30, cu un market share de 14,1%. Aproximativ 1,5 milioane de telespectatori romani diferiti au urmarit victoria Simonei Halep pe Eurosport. Eurosport a fost al doilea cel mai urmarit canal in Romania la acel moment.

Aceasta reprezinta cea mai buna audienta medie a canalului Eurosport dupa 2012 (recordul precedent, de 350.000 de telespectatori, fiind inregistrat de finala Open-ului Australian).

Clasata actualmente pe locul 4, romanca o va infrunta in finala pe Maria Sharapova, castigatoarea din 2012 si finalista editiei de anul trecut a turneului de tenis de la Roland Garros.

Partida are loc maine, 7 iunie, si va fi transmisa IN DIRECT pe Eurosport incepand cu ora 16.00. Comentariul va fi asigurat de Luminita Paul si Radu Antofi.