Pro TV a anuntat, marti, ca de la 1 iulie directorul de programe al televiziunii va fi Wolfgang Hofer, care lucreaza de 15 ani la grupul media ORF din Austria. Acesta o inlocuieste pe Anca Budinschi, despre care postul declara ca "a decis sa se retraga din motive personale".

  • Anca Budinschi a ocupat pozitia de director de programe de la sfarsitul anului trecut, cand la conducerea Pro TV a venit lituanianul Aleksandras Cesnavicius. Unul dintre cei mai vechi oameni din Pro TV, ea fusese, incepand din toamna lui 2012, director general al companiei. Plecarea ei este ultima din valul de oameni care au condus Pro TV in "epoca Sarbu" si care au decis sau au fost obligati sa paraseasca aceasta companie incepand din iarna.

Cine este noul director de programe Pro TV? Potrivit comunicatului de presa:

  • "Wolfgang Hofer are o experienta vasta, lucrand pana acum pentru ORF - Austrian Broadcasting Corporation, unul dintre cele mai importante grupuri media din Austria. Incepand din anul 2012, a fost Deputy Senior Vice President in cadrul companiei, fiind responsabil cu planificarea si stabilirea grilelor de programe pentru statiile TV lidere pe piata din Austria, ORF eins si ORF 2, acordand o atentie speciala pozitionarii posturilor, dezvoltarii ratingurilor si mediului competitiv (aceste doua statii TV concureaza cu retele germane puternice precum PRO7 sau RTL). De asemenea, in aceasta functie, Wolfgang Hofer a dezvoltat noi formate TV precum "The Toughest Jobs of Austria" ("Cele mai dure meserii din Austria") sau "Live Your Dreams" ("Traiti-va Visurile"). Anterior, a fost Head of Programming pentru ORF eins, Program Advisor of Director of Program (2011-2012), Senior Vice President ORF-Group Programming (2009), Head of Operative Programming and Scheduling (2007-2009), Assistant Senior Vice President ORF Programming (2000-2007) si Marketing Manager (1999)."
  • "Wolfgang Hofer are un doctorat in Psihologie la Universitatea din Viena (2012), teza sa avand ca tema "Continut media relevant din punct de vedere emotional". De asemenea, a absolvit un program de master in Managementul Comunicarii la Universitatea California de Sud, Los Angeles, SUA (1996), specializandu-se in managementul divertismentului, precum si un program de master in Arta si Stiinta Comunicarii la Universitatea din Viena (1995). A fost membru al Comisiei de Media pentru Tineri din cadrul Ministerului Educatiei, Artelor si Culturii din Austria, evaluand ratingurilor de varsta pentru filme."

Ce responsabilitati va avea Wolfgang Hofer:

  • dezvoltarea si implementarea strategiei de programe a PRO TV
  • coordonarea grilelor de programe
  • dezvoltarea si implementarea noilor formate TV
  • sa consolideze echipa si sa "creasca specialisti care vor continua povestea de succes a PRO TV"