Membrii CNA Valentin Jucan si Narcisa Iorga protesteaza marti, pe Facebook, fata de ceea ce ei numesc un "abuz fara precedent" in cadrul Consiliului: sase dintre colegii lor au votat sa se interzica transmiterea online a sedintelor forului audiovizual - lucru facut de Valentin Jucan acum o saptamana si pe care acesta dorea sa-l transforme intr-o practica permanenta. Cei doi scriu ca votul a fost sustinut de ideea "dreptului la propria imagine" a membrilor CNA, dar ca transmisia video este permisa de lege, care prevede ca sedintele Consiliului sunt publice.

  • Acum o saptamana, Valentin Jucan a transmis in premiera, printr-un webcam, imagini in direct din sedinta CNA la care reprezentantii Antena 3 venisera pentru prelungirea licentei acestui post. Atunci, presedintele CNA, Laura Georgescu, a scos la un moment dat camera de inregistrare, dar Narcisa Iorga a montat-o la loc. Valentin Jucan anuntase, atunci, ca urma sa transmita regulat, de acum inainte, imagini din sedintele Consiliului, pe un canal dedicat.

Situatia a revenit, astazi, in discutie, iar Valentin Jucan si Narcisa Iorga reclama pe paginile lor de Facebook un "abuz fara precedent" in CNA: la propunerea Monicai Gubernat, sustinuta de presedintele Laura Georgescu, sase membri - Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Calin Cristea, Christian Mititelu, Rasvan Popescu, Lorand Turos - au votat pentru interzicerea transmisiunilor online.

Narcisa Iorga, pe Facebook:

  • Vreme de jumatate de ora, membrii majoritatii "USL traieste din CNA" au infierat cu manie proletara demersurile mele si ale colegului Valentin Jucan de a face publice discutiile din Consiliu. (...)
  • Am fost acuzati ca terfelim imaginea CNA. Am spus ca nu avem nimic de ascuns si ca le punem in fata o oglinda pe care ei refuza sa o priveasca. Au spus ca ne facem imagine din interese politice. Am spus ca nu scriem articole de propaganda politica si nici nu participam la emisiuni in calitate de analisti politici cata vreme suntem membri CNA. Presedintele CNA m-a jignit folosind expresia "sunteti psihicalizata". Nu cunosc termenul. Am rugat-o sa detalieze. M-a trimis sa invat termeni medicali. A detaliat cu si mai multe ofense. (...)
  • Nu exista niciun temei legal pentru un asemenea vot. Nu conteaza. I-am intrebat ce vor face daca vom continua sa spunem public ce se intampla in CNA. Valentin Jucan a spus ca va continua sa transmita on-line. Laura Georgescu a suspendat sedinta fara niciun motiv: in sala eram noua membri, aveam asadar cvorum.

Narcisa Iorga pune la dispozitie si un link unde pot fi urmarite integral discutiile de la CNA.

Valentin Jucan, pe Facebook:

  • (...) NU MA VOI OPRI! Mai mult, sunt amenintat si cu plangere penala din cauza transmisiunilor. Ei invoca dreptul la propria imagine, eu invoc legea audiovizualului si dreptul publicului de a vedea ce se intampla intr-o institutie publica, pe banii dumneavoastra. Dupa vot, desi eram in cvorum, Laura Georgescu a suspendat sedinta. De ce? Pentru ca asa a vrut. Nu a contat ca in sala erau prezenti invitati din judete indepartate ale tarii. Bataia de joc nu are limite.