Compania RCS&RDS anunta, intr-un comunicat de vineri, ca alte trei companii de cablu - UPC, Romtelecom si Digital Cable Systems - sunt obligate in urma unor decizii in instanta sa preia in grilele lor programele Digi24 HD, post declarat liber la retransmisie la inceputul anului. "Deiczia este executorie, adica se pune in aplicare de indata", arata RCS&RDS.

  • La inceputul acestui an, RCS&RDS a declarat postul de stiri pe care il detine, Digi24 HD, liber la retransmisie, iar acest canal a fost inclus in lista "must carry" publicata de CNA dupa mai multe tergiversari. Aceasta lista include posturile declarate libere la retransmisie, fara conditionari tehnice sau financiare, posturi pe care operatorii de cablu - dar nu si cei de DTH - sunt obligati sa le includa in grilele lor.
  • Cazul Digi24 HD a declansat mai multe dispute legate de respectarea regulilor concurentei, iar mai multi operatori, in frunte cu UPC si Romtelecom, au decis sa nu includa postul in grilele lor. Decizia lor a fost contestata in instanta de RCS&RDS.

Acum, RCS anunta "instantele au emis ordonante presedintiale, hotarari judecatoresti care contin masuri cu caracter de urgenta, prin care cei trei furnizori de cablu sunt obligati sa retransmita catre abonatii lor postul de televiziune Digi24 HD in regim just carry". Compania precizeaza, in comunicatul sau, ca "refuzul de a pune in aplicare o decizie judecatoreasca este fapta penala".

Un alt dosar similar, ce contine o solicitare similara in privinta companiei de cablu NextGen, are termen de judecata luni, 23 iunie.