​"Cred ca nu va trece mai mult de doi ani pana cand vom depasi" Pro TV in audiente, declara directorul general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, intr-un interviu acordat publicatiei Television Business International, semnalat de Paginademedia.ro. Grupul pe care il conduce are contracte cu "mai mult de 80% dintre vedetele" autohtone, mai spune el, adaugand ca pe viitor acest trust ar putea lansa si un canal pentru copii.

Ce spune, intre altele, Sorin Alexandrescu pentru TBI, despre lupta cu Pro TV pentru suprematie pe piata de televiziune:

  • Cred ca nu ne va lua mai mult de doi ani pana cand ii vom depasi (...) In acest moment, suntem complet echipati sa-i infruntam direct, nu e niciun dubiu
  • Pentru concurenta e prea dificil sa aiba o strategie diferita, deoarece in ultimii trei ani am reusit sa atragem cele mai multe vedete disponibile, sa semneze cu noi in sistemul nostru de vedete. Peste 80% dintre acestea au un contract cu noi, iar povestea nu s-a incheiat. In cel mult un an, cred ca 90% din talentul cel mai relevant la lucra cu Intact si doar cu Intact (...)
  • Ne luptam cu un grup ce detine operatiuni in mai multe tari, detinut de jucatori internationali care spera sa fie una dintre cele mai tari oferte in Europa Centrala. Si totusi am reusit sa fim foarte competitivi in fata lor. Acum trebuie sa vedem cum ne pozitionam noi in interiorul pietei pe care jucam. (...) La urma urmei, ei (Pro TV - n.red.) sunt controlati de o entitate, iar noi nu. Influenta acelei entitati in CME este puternica de ani buni, dar un singur lucru face diferenta - aceasta este singura industrie din lume unde cunostintele locale nu pot fi depasite de cele internationale".

Despre luptele cu RCS&RDS:

  • Avem un Consiliu al Concurentei care, as spune, este foarte favorabil (in deciziile sale) cand se ajunge la toate problemele create de cel mai mare operator din Romania (RCS&RDS - n.red.) (...) Nu poti sa te bazezi pe cineva caruia ii trebuie ani sa ia decizii, aceasta este o industrie in care totul se petrece azi - (...) iar cand ai o autoritate care permite unui astfel de jucator sa joace incorect, intr-o piata foarte competitiva, atunci poti trage o singura concluzie".

Despre platforma video Antena Play, spunand ca aceasta are jumatate de milion de clienti:

  • Daca te uiti cum e folosit continutul online, vezi o piata gri extrem de mare. Pirateria este enorma. Tot ce apare la cinema poate fi gasit pe un site de tip torrent in cel mult 48 de ore. Toate serialele TV produse in afara Romaniei sunt disponibile aici imediat. Cand ai un asa nivel al pirateriei, e un succes sa ai 500.000 de oameni care platesc sa te urmareasca pe baza de abonament.