"Postul de televiziune Antena 3 doreste sa atraga atentia doamnei Kovesi Laura Codruta asupra faptului ca actiunea sa reprezinta o actiune de intimidare si cenzurare a activitatii jurnalistilor care au datoria de a informa corect opinia publica", arata televiziunea de stiri a trustului Intact intr-un comunicat de presa, dupa ce sefa DNA a actionat in justitie aceasta televiziune si mai multi realizatori si invitati.

  • Laura Codruta Kovesi a dat in judecata postul Antena 3, ca persoana juridica, dar si persoanele fizice Mihai Gadea (directorul Antena 3), Mugur Ciuvica, Radu Tudor, Razvan Savaliuc si Bianca Nae, si cere daune de 1 milion de lei si plata cheltuielilor de judecata in solidar. Ea a luat aceasta decizia in urma unei emisiuni difuzate la sfarsitul saptamanii trecute de postul Antena 3, in cadrul careia s-au facut mai multe afirmatii neadevarate la adresa sa, afirmatii legate de o presupusa suma de bani primita de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, precum si afirmatii legate de viata personala. Vezi detalii

Comunicatul Antena 3:

Antena 3 a luat la cunostinta din media de faptul ca doamna Kovesi a actionat in justitie postul de televiziune si mai multi realizatori si invitati, sustinand ca respectivii au facut declaratii neadevarate care i-ar crea prejudicii de imagine.

Pe aceasta cale, postul de televiziune Antena 3 doreste sa atraga atentia doamnei Kovesi Laura Codruta asupra faptului ca actiunea sa reprezinta o actiune de intimidare si cenzurare a activitatii jurnalistilor care au datoria de a informa corect opinia publica.

Mentionam si faptul ca redactorii nostri au solicitat puncte de vedere privind actiunile prezentate in materialul jurnalistic atat doamnei Kovesi Laura Codruta cat si doamnei Livia Saplacan, purtatorul de cuvant al DNA, lucru mentionat si in materialul incriminat.

Totodata, consideram ca demersul doamnei Kovesi este menit sa creeze prejudicii de imagine postului Antena 3, multiplu premiat international pentru profesionalismul jurnalistilor sai, motiv pentru care vom intenta actiune in justitie pentru recuperarea oricaror prejudicii cauzate.

Jurnalistii postului Antena 3 vor continua sa-si exercite profesia cu demnitate si profesionalism, cu respectarea prevederilor legale, urmarind intotdeauna dreptul opiniei publice la corecta informare.

Spre deosebire de doamna Kovesi, numita politic pe perioade determinate, jurnalistii Antena 3 pot fi amendati zilnic de public pentru eventuale derapaje. Tot spre deosebire de doamna Kovesi, Antena 3 are milioane de stapani care pot folosi telecomanda in favoarea altor posturi, daca jurnalistii Antena 3 gresesc. Din nefericire pentru cei care, prin puterile lor temporare, haituiesc jurnalistii nostri, publicul Antena 3 este in continua crestere.