Aproximativ 300 de angajati ai Televiziunii Romane s-au adunat, marti, in curtea institutiei in semn de protest fata de neplata salariilor, conform legilor in vigoare si Contractului Colectiv de Munca (CCM), au declarat pentru Mediafax surse din TVR.

Angajatii s-au adunat in curtea institutiei din Bucuresti marti, in jurul pranzului, in contextul in care, luni, nu le-au fost platite salariile, asa cum ar fi trebuit conform CCM.

Conform mai multor surse din TVR, Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), ar fi declarat ca motivul intarzierii salariilor ar fi acela ca Televiziunea Romana ar fi facut o plata catre European Broadcasting Union (EBU). Insa, potrivit acelorasi surse, banii pentru salarii ar fi fost in conturile institutiei inca de la sfarsitul saptamanii trecute. De asemenea, sursele citate spun ca prioritatea, potrivit Codului Muncii, este plata salariilor, inainte de plata altor obligatii ale institutiei.

Pe de alta parte, conform altor surse, in momentul difuzarii acestei stiri, salariile pentru o parte din angajatii TVR ar fi fost virate, urmand ca alta parte din salariati sa isi primeasca salariile in cursul zilei de miercuri.

Contactat, marti, de Mediafax, Stelian Tanase a declarat ca este in sedinta Comitetului Director si nu poate raspunde la intrebari in acel moment.

Situatia in TVR a fost in ultimele saptamani foarte tensionata, ca urmare a unei decizii a Comitetului Director al institutiei, din care face parte si Stelian Tanase, de reducere a timpului de lucru al salariatilor si, implicit, a castigurilor lor salariale cu 20%.

Dupa aceasta decizie, salariati ai TVR au intrat in greva japoneza, purtand banderole albe pe brate, si au protestat in mod repetat in curtea Televiziunii Romane din Bucuresti, dar si in studiourile teritoriale ale televiziunii.

Pe 25 iunie, insa, Consiliul de Administratie al TVR, din componenta caruia face parte si Stelian Tanase, a respins planul de reducere a timpului de lucru al salariatilor de la 8 la 6 ore si a castigurilor lor salariale cu 20%, dupa cum au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, surse din Televiziunea Romana.