Presedintelui CNA, Laura Georgescu, i se cere demisia printr-o petitie online in care se invoca "limbajul suburban, incompatibil cu un inalt demnitar al statului, asociat functiei de ministru". Pe site-ul petitieonline.com, initiator al acestei petitii apare Alexandru Raducanu, jurnalist caruia anul acesta CNA i-a respins de doua ori o cerere de licenta pentru un post TV de business. Laura Georgescu urmeaza sa fie audiata miercuri, la ora 11.00, la Comisia de cultura din Camera Deputatilor.

Primii semnatari ai petitiei sunt Raducanu si jurnalistul Rares Bogdan de la Realitatea TV, televiziune care a difuzat luni seara inregistrari in care Laura Georgescu este auzita vorbind despre "boul de Ghita" si "jigodia de Georgica Severin", parlamentar roman. In prealabil, un membru CNA, Narcisa Iorga, publicase mai multe inregistrari in care Laura Georgescu putea fi auzita vorbind in termeni duri si neadecvati cu elevii de la o scoala din Bucuresti, in cadrul programului "Scoala altfel".

Petitia a fost lansata luni seara. Pana marti la pranz, stransese mai putin de 25 de semnaturi.

Petitia cere guvernului "sa isi asume raspunderea pentru promovarea Laurei Georgescu in aceasta functie" si parlamentului si comisiilor de specialitate "sa se intruneasca de urgenta pentru a dezbate acest caz".

Luni seara, dupa ce Realitatea TV a prezentat inregistrarile cu Laura Georgescu vorbea despre o "acoperire" a "boului de Ghita" si a postului Romania TV si despre o posibila sponsorizare sub forma de laptopuri pentru CNA, doi membri CNA, Narcisa Iorga si Valentin Jucan, au cerut din nou, prin mesaje publicate pe Facebook, demisia Laurei Georgescu.