Presedintelele Comisiei pentru Cultura din Senat, Georgica Severin, a declarat, marti, pentru HotNews.ro ca i-a cerut demisia Laurei Georgescu din functia de presedinte al Consiliului National al Audiovizualului "si, de ce nu, din CNA". Intr-o inregistrare difuzata luni seara de Romania TV, Laura Georgescu poate fi auzita vorbind despre "jigodia de Georgica Severin", dar, potrivit acestuia, nu doar calificativele folosite de sefa CNA l-au indemnat sa ceara demisia, ci "afirmatiile ei despre cum functioneaza institutiile, statul, despre santaj, despre povestea cu laptopurile".

Potrivit lui Georgica Severin, Laura Georgescu "face o serie de afirmatii grave, in masura in care inregistrarile sunt confirmate. Eu cred ca inregistrarile sunt reale, dar nu eu decid". El a spus ca "ma bucur ca sunt jigodie daca aceasta inseamna ca dau cuvantul altor persoane", asa cum se intelege din inregistrarile cu Laura Georgescu. Georgica Severin a precizat ca nu stie, insa, la ce anume se refera sefa CNA cand face aceste afirmatii despre el.

Parlamentarul a calificat drept o "marlanie" felul cum au fost reproduse afirmatiile despre Romania TV in inregistrarile difuzate de Realitatea TV: "se aud lipiturile". Pe de alta parte, el apreciaza ca "daca un post este favorizat sau nu este o afirmatie foarte grava din partea CNA", dar "foarte grave, cel mai grave, lucru pentru care i-am cerut deja demisia Laurei Georgescu, sunt afirmatiile despre cum functioneaza institutiile, statul, cum vorbeste despre santaj, despre povestea cu laptopurile".

Pana marti dupa-amiaza, Laura Georgescu nu a putut fi contactata de HotNews.ro.

Luni seara, Realitatea TV a dat publicitatii o serie de inregustrari audio sustinand ca este vorba despre sefa CNA, Laura Georgescu, care recunoaste ca favorizeaza posturi de televiziune apropiate de premierul Victor Ponta. Intr-o prima inregistrare, sefa CNA vorbeste despre faptul ca ii "acopera" pe "boul de Ghita si pe Romania TV", de pe urma carora recunoaste ca doreste sa profite. In inregistrari, ea poate fi auzita numindu-l "jigodie" pe Georgica Severin. Realitatea Tv nu precizeaza cu cine purta sefa CNA aceasta discutie. Laura Georgescu nu a confirmat pana acum ca ea este cea inregistrata purtand aceste discutii.

Miercuri dimineata, la Comisia de Cultura din Camera Deputatilor este programata o audiere a Laurei Georgescu. La Comisia de profil din Senat, o audiere fusese deja programata pentru sfarsitul lunii august.

Potrivit legii, membrii CNA nu pot fi demisi sau inlocuiti de catre Parlament decat daca sunt gasiti in incompatibilitate sau au condamnari penale. Potrivit lui Georgica Severin, singurele solutii ar fi demisia sau ca ceilalti zece membri CNA sa aiba o atitudine comuna, "sa fie zece voturi intr-un fel contra unui singur vot (al Laurei Georgescu in cazul de fata - n.red.)" in deciziile Consiliului.