Grupul media Ringier, care in Romania editeaza numeroase publicatii, inclusiv tabloidul Libertatea, dar si site-ul de anunturi eJobs.ro, a anuntat luni un acord cu fondul international de investitii KKR, prin care partile vor investi impreuna in dezvoltarea operatiunilor digitale din Elvetia ale acestui grup, mai precis in cele de anunturi si servicii de marketing.

KKR va prelua 49% din actiuni in doua divizii ale Ringier Digital, Scout24 Schweiz AG si Omnimedia AG. Scout24 opereaza platforme de anunturi auto, imobiliare si de interes general, in timp ce Omnimedia AG ofera servicii de marketing online.

Un comunicat Ringier precizeaza ca, in Elvetia, "desi publicitatea online atrage o cota foarte redusa din cheltuielile generale de publicitate, consumatorii elventieni sunt utilizatori avizi de Internet de banda larga si Internet mobil. Asociati cu puterea de cumparare substantiala si cu o economie bazata pe inovatie, acesti factori ofera o baza solida pentru strategia Ringier de crestere digitala".

Anuntul vine la cateva saptamani dupa ce Ringier a anuntat o serie de schimbari la nivelul conducerii, cea mai importanta fiind plecarea lui Florian Fels de la conducerea diviziei de publishing a grupului. Divizia de publishing si cea de divertisment vor fi conduse de o singura persoana, Michael Voss.