Dan Diaconescu revine in atentia telespectatorilor sai cu o emisiune de noapte la Romania TV, anunta postul amintit intr-un promo. Emisiunea "Dan Diaconescu in Direct" va avea loc in fiecare seara "7 zile din 7". Aparitia realizatorului tv in grila postului controlat de Sebastian Ghita, deputat PSD si apropiat al premierului Ponta, nu este intamplatoare, partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, s-a aliat recent la guvernare cu PSD.

Dan DiaconescuFoto: youtube.com

Realizatorul tv a ramas fara postul OTV acum un an si jumatate dupa ce CNA a retras licenta pentru post societatii Ocram Televiziune din cauza amenzilor neplatite, fiind una din primele decizii ale CNA sub conducerea Laurei Georgescu.

Dan Diaconescu a acuzat atunci ca decizia e luata la ordinul lui Victor Ponta, impotriva caruia a candidat la alegeri.

DD a mai avut o incercare sa revina pe sticla in toamna anului trecut, printr-o transmisiune din Italia, dar incercarea a esuat iar relansarea emisiunii sale, pe un post de stiri controlat de Sebastian Ghita, vine in contextul scandalului-monstru de la CNA, unde presedintele Laura Georgescu (numita in CNA de guvernul Ponta) este contestata in urma inregistrarilor recente si acuzata ca tine partea postului Romania TV (inregistrarile audio difuzate de Realitatea TV)

In prezent, activitatea CNA este blocata: trei membri ai forului nu mai vor sa stea la masa cu Laura Georgescu, iar CNA nu a mai avut cvorum de mai multe saptamani. CNA a anuntat, luni dupa-amiaza, ca sedinta de marti nu se tine din lipsa de cvorum. Anuntul a fost facut la scurt timp dupa ce Consiliul anuntase public ordinea de zi a sedintei. Tot luni, Narcisa Iorga, membru CNA, a scris luni pe pagina sa de Facebook ca forul audiovizual "poate sa functioneze si fara" presedintele Laura Georgescu si ca, daca aceasta se va prezenta la sedinta de marti a Consiliului, cvorumul de sedinta nu va fi atins. Acum o saptamana, la prima incercare de a tine o sedinta CNA dupa publicarea mai multor inregistrari in care Laura Georgescu putea fi auzita folosind un limbaj dur si insulte cu diverse ocazii, sedinta nu a mai avut loc din lipsa de cvorum.

Revenirea pe sticla a lui DD a fost anuntata la inceputul lunii iulie de catre Fanatik. Vezi pe acelasi subiect si paginademedia.ro

Premierul Victor Ponta l-a numit pe 3 iulie pe Liviu Neagu, secretarul general al PPDD, in functia de secretar general adjunct al Guvernului, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial. Neagu devine astfel primul oficial al Partidului Poporului - Dan Diaconescu numit intr-o functie guvernamentala dupa incheierea protocolului politic intre PSD si PPDD. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca inca doi lideri PPDD ar urma sa fie numiti secretari de stat.

PSD si PPDD au incheiat la sfarsitul lui iunie un protocol de colaborare parlamentara si la nivel local, liderul PSD Victor Ponta precizand ca nu este vorba despre intrarea PPDD in Guvern si ca acest protocol va fi pana la alegerile parlamentare din 2016, informeaza Mediafax. Acordul politic prevede ca PSD va sustine si promova in cadrul coalitiei de guvernare unele politici publice si proiecte guvernamentale cuprinse "in proiectul celor 100 de puncte ale PPDD", in ordinea prioritatii acestora stabilita de comun acord de catre presedintii PSD si PPDD.

Promo-ul Romania TV (via paginademedia.ro):