Presedintele Traian Basescu a apreciat miercuri, intr-un interviu acordat B1 TV, ca "doamna Laura Georgescu trebuie sa plece" din functia de presedinte CNA. El a calificat-o drept "un om de proasta calitate" si a spus ca "doamna a incercat sa ajunga la mine", inclusiv "prin biroul de presa". "CNA devine o vulnerabilitate in rapoartele UE", a mai spus Basescu.

Traian Basescu, la B1 TV:

  • "Doamna Laura Georgescu trebuie sa plece. Este numita la propunerea premierului. Cand mi-am dat seama ca este vorba de un om de proasta calitate? Cand a facut o afirmatie ca ar avea sustinerea ambelor palate. Eu recunosc ca doamna a incercat sa ajunga la mine. Avand informatii despre calitatea proasta umana pe care o are, am refuzat. Zilele trecute a incercat din nou prin biroul de presa sa ia legatura cu mine. I s-a spus sa trimita in scris daca are ceva de spus. Este un om de proasta calitate".
  • "Pentru salvarea independentei CNA-ului este bine ca doamna Georgescu sa plece de acolo. CNA devine o vulnerabilitate in rapoartele UE".

UPDATE Presedintele CNA a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca nu a incalcat legea si nu a facut nimic impotriva CNA, precizand ca este obligatoriu ca un sef de institutie sa aiba relatii corecte institutionale cu principale institutii din stat.

Laura Georgescu, pentru Mediafax:

  • "Imi pare rau ca nu am urmarit in direct, fiindca eram in sedinta cu reprezentantii ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, n.r.), ai SNR (Societatea Nationala de Radiocomunicatii, n.r.) si ai primelor zece televiziuni, incercand sa aplicam strategia de trecere la digitalizare, pentru ca CNA nu este exclusiv o autoritate de sanctionare, ci si una de reglementare a unei piete uriase. Principala vulnerabilitate ne-a venit tocmai de la Administratia Prezidentiala, care in 11 iulie ne-a raspuns ca presedintele a promulgat in data de 9 iulie, cu doua zile mai devreme, Legea 103 din 2014 privind modificarea si completarea Legii audiovizualului 504 la articolul 42, facand o discriminare intre persoanele cu "handicap de auz" fata de cele cu deficiente de vaz si atunci mi s-a parut normal sa atrag atentia ca s-a incalcat directiva europeana care le trateaza ca fiind la pachet (preponderenta avand-o persoanele cu deficiente de vaz), modificarea fiind data doar cu 10 luni inainte de trecerea la televiziunea digitala care presupune servicii de acces pentru aceste doua categorii". Ea a spus ca acesta este motivul pentru care a contactat "institutional" Biroul de Presa al Administratiei Prezidentiale, sa semnaleze ca vor fi probleme din partea Comisiei.
  • "Referitor la afirmatia privind calitatea umana a unui sef de institutie care afirma intr-un spatiu privat si este inregistrat ilegal si neasumat ca are sprijinul ambelor palate, cred ca ar trebui sa-i ofere presedintelui proba evidenta a unui sef de institutie care cunoaste mecanismele comunicarii interinstitutionale dintr-un stat democratic".
  • "Cat despre indemnurile pe care mi le-a facut, ii reamintesc ca, atata vreme cat nu am incalcat legea, nu am facut nimic impotriva institutiei si am avut deplina transparenta in toate actiunile, este cerinta respectarii conditiilor europene de autonomie ale unei institutii publice si cele de independenta ale mandatului membrilor, impuse prin Directiva serviciilor media audiovizuale".