Un alt jurnalist de la Digi 24, Ana Iorga Mihail, a declarat, vineri, pentru site-ul DCNews ca in urma cu o luna a fost data afara in urma unui comentariu facut pe pagina sa de Facebook. Tot vineri, organizatia ActiveWatch ia pozitie in cazul jurnalistului Cristi Citre, concediat saptamana aceasta de la Digi 24 pentru opiniile exprimate pe Facebook.

  • Ana Iorga Mihail povesteste, pentru Dcnews.ro, ca in urma cu o luna conducerea postului i-a cerut sa stearga de pe Facebook un comentariu si, pentru ca a refuzat, a fost concediata. Comentariul se referea la o greseala aparuta pe post, la Digi 24, intr-o emisiune realizata si prezentata de Radu Paraschivescu. "Urmarea: cateva zile de presiuni din partea conducerii Digi24, pentru a sterge de pe "peretele" meu Facebook postarea. Am refuzat sa o retrag si am fost concediata", spune ea pentru site-ul citat, comentand: "La Digi24, cenzura nu mai e un accident, ci devine o nefericita traditie". Spre deosebire de Cristi Citre - al carui comentariu pe Facebook se referea la Victor Ponta - Ana Iorga Mihail scrisese despre o greseala a colegilor ei de post.
  • Tot vineri, organizatia ActiveWatch a luat pozitie in cazul jurnalistului Cristian Citre, afirmand intr-un comunicat de presa ca acesta a fost concediat "abuziv". "ActiveWatch considera ca aceasta decizie a fost una abuziva, disproportionata si arbitrara, de natura sa incalce drepturile angajatului media si libertatea de exprimare a acestuia. Mai mult, acest caz demonstreaza inca o data cat de mult vulnerabilizeaza statutul jurnalistului in redactie - contractele pe drepturi de autor si lipsa unor documente de autoreglementare (coduri etice, regulamente interne, certificate de bune practici jurnalistice etc.). In masura in care aceste coduri etice etc. nu sunt negociate si agreate de angajatorii si angajatii media, orice masura administrativa luata ca reactie la exprimarea unei opinii, indiferent de forma pe care aceasta o ia, la adresa unor politicieni, echivaleaza cu o forma de cenzura", arata ActiveWatch.