Compania UPC a anuntat, miercuri, ca pachetul Extra Fotbal, ce include Look TV, postul care va difuza meciurile din Liga 1, va fi tarifat doar "cu acordul prealabil, clar si explicit al clientilor sai" incepand din luna august. Initial, pachetul a fost oferit gratuit clientilor de televiziune digitala ai UPC in luna iulie si contra cost, in mod automat, incepand din august, iar cei care nu erau interesati de acest pachet ar fi trebuit sa ceara sa nu-l primeasca si, deci, sa nu-l plateasca.

UPC anunta ca in iulie pachetul optional "Extra Fotbal" va ramane gratuit, iar din august cei care il doresc trebuie mai intai sa-si exprime acordul. Din comunicatul UPC:

  • "In urma consultarilor cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (A.N.P.C.), pe marginea sesizarilor primite, si din dorinta de a veni in intampinarea intereselor consumatorilor, venim cu urmatoarea clarificare.
  • Pachetul optional Extra Fotbal va fi tarifat de UPC doar cu acordul prealabil, clar si explicit al clientilor nostri. Dupa expirarea perioadei gratuite, UPC nu va aplica tariful de 10 lei pe luna, TVA inclus, decat in cazurile clientilor care si-au manifestat dorinta de a avea aceasta optiune in abonament. In ceea ce priveste clientii care nu isi manifesta interesul explicit pentru optiunea Extra Fotbal sau ne comunica faptul ca nu doresc acest pachet, acestia vor avea aceeasi valoare a facturilor. "

UPC mentioneaza ca "postul Look Plus, care va difuza aproximativ jumatate din meciurile din Liga 1, a fost adaugat in grilele de televiziune analogica si digitala, acest lucru insemnand ca toti clientii nostri se pot bucura de o parte din meciuri." Cand si-a informat clientii ca televiziunea Look Plus si inca una, Disney Junior, erau incluse in grila, UPC a anuntat si o majorare cu 3 lei a pretului abonamentului.